Nemulțumirile dascălilorNou protest al dascălilor! Profesorii au mers în fața Guvernului pentru a atrage atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă de foarte mult timp.

RALUCA ALEXE, reporter

„Salariații din învățământul preuniversitar și superior sunt neumulțumiți de condițiile de muncă și de neplata sporurilor și a orelor suplimentare. Pe lângă aceste nemulțumiri se adaugă și lipsa acută de personal dar și dorința ministerului Educației de a trece în administrarea autorităților locale palatele și cluburile sportive școlare”.

VLAD MARE, cadru didactic

„Personalul din subordine, personalul nedidactic nu a mai primit salariile mărite de foarte mult timp. Cadrele didactice sunt nemulțumite pentru că sunt folosite pentru activități extra, extra, extra. Totul este pompieristic, să venim, să facem, să fie cât mai bine”

„Din 2020 trebuia să ni se mărească salariile, și nu s-au mărit, nu s-a aplicat legea. Așa e în țară la noi, ei să aibă și noi nu. Dacă aș avea o putere, pe toți i-aș da jos de acolo, să nu rămână unul, indiferent de partid, să nu rămână unul. Să vină cineva ca să facă ceva din țară că e dezastru la noi”.

Mesajul protestatarilor este unul foarte clar. Ei vor ca guvernanții să își respecte promisiunile, și mai presus de orice, legea, care impune acordarea facilităților financiare meritate.

VIOREL POPESCU, cadru didactic

„Avem o lege, legea 153, care trebuia respectată și într-o țară în care nu există respectarea legii, lucrurile o pot lua într-o altă direcție. Domnul prim-ministru a recunoscut că situația cadrelor didactice este una foarte proastă, dar nu face nimic să o îndrepte”.

De asemenea, la protest au participat și angajați din palatele și cluburile sportive școlare. Aceștia sunt nemulțumiți de de intenția Ministerului Educației de a transfera aceste instituții, inclusiv resursa umană, în administrarea autorităților locale. Prin această trecere, susțin protestatarii, tânăra generație nu va mai putea beneficia de unele servicii în mod gratuit.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook