Nemulţumiţi de sporuriNoi nemulţumiri în Sănătate! Zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală au protestat în curtea spitalului. Ei susţin că, odată cu reducerea sporurilor, le-au scăzut salariile cu până la 1.400 de lei.

VOX: 

Regulamentul cadru al sporurilor acordate angajaţilor din sistemul sanitar, adoptat de Guvern săptămâna trecută, stabileşte procente diferenţiate în funcţie de condiţiile fiecărui loc de muncă. Asta în condiţiile în care Legea 153/2017 prevede un nivel maxim al sporurilor acordate în sistemul sanitar şi de asistenţă socială la 30% din suma salariilor de bază la nivelul ordonatorilor principali de credite. Sindicaliştii din sănătate spun însă că pragul de 30% nu permite aplicarea unui Regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariaţi din sistem. Totodată, ei atrag atenţia că prevederi ale Legii 153 discriminează o parte importantă a lucrătorilor din sistemul sanitar: biologi, biochimişti, farmacişti, moaşe, infirmieri şi personal TESA.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Sindicaliştii din Federaţia Sanitas au anunţat că în 25 aprilie va fi organizat un miting. La proteste sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de oameni, iar după acest miting va urma greva generală."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook