Nevoia de reformă din Educația româneascăSistemul educaţional trebuie reformat din temelii! Este concluzia unei dezbateri organizate de Asociaţia "Ţine de noi" împreună cu Fundația Hanns Seidel - România, la care au participat profesori, părinţi, specialişti şi antreprenori din învăţământ.

RĂZVAN ORĂŞANU, preşedinte, Asociaţia ”Ţine de noi” "Investim în acelaşi lucru de 27 de ani. Anume, schimbări de curriculă, încărcare academică a programelor şcolare şi alte investiţii fără cap, dar nu în profesori şi elevi."

Participanții au atras atenţia că, la finalul anului 2015, aproape 90% dintre şcolile din mediul rural aveau un laborator IT. Doar 50% dintre aceste laboratoare erau însă conectate la internet. Este nevoie de tehnologizarea completă a unităților școlare, dar și de instruirea cadrelor didactice în scopul utilizării acestei tehnologii, au arătat participanții la dezbatere. La rândil lor, părinţii atrag atenţia că elevii folosesc tehnologia modernă pentru a-şi ocupa timpul liber.

ALEX HOLICOV, manager platformă de management educaţional "Din păcate, nu am ajuns la un punct în care să înţelegem tehnologia şi să o folosim în ajutorul şi pentru ceea ce avem noi nevoie. De aceea, elevii folosesc tehnologia pentru a face cu totul şi cu totul alte lucruri."

Programa şcolară ar trebui schimbată și ar trebui pus accentul și pe aspecte dincolo de cadrul rigid existent.

SIMONA DAVID-CRISBĂŞANU, membru, Asociaţia ROI "Adolescenţii români au nevoie de programe de voluntariat. Unde sunt implicaţi, unde participă cu tot sufletul. Ar fi foarte bine ca şcoala să încurajeze astfel de programe şi să facă cumva să îi implice pe elevi şi în timpul orelor şcolare."

Deocamdată, învăţământul românesc bate pasul pe loc, încremenit într-un sistem care nu pune accent pe dezvoltarea personalității copilului.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Statisticile arată că aproape 40% dintre elevii români au probleme în a înţelege un text sau în a rezolva exerciţii matematice simple. Aceleaşi statistici mai arată că rata de părăsire timpurie a şcolii este de 18%."

În 25 mai, Asociaţia "Ţine de noi" va organiza Conferinţa Naţională pe Educaţie, eveniment ajuns deja la cea de a treia ediţie. Sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook