Noaptea Albă a Roboţilor, sâmbătă, 23 noiembrie



Roboţi umanoizi cu diferite aptitudini pot fi admiraţi la Bucureşti, în cadrul unui eveniment în premieră în România: Noaptea Albă a Roboţilor. Organizatorii îşi propun să informeze publicul larg asupra importanței tehnologiei în viața noastră şi a ajutorului pe care roboții ni-l pot oferi în munca de zi cu zi.

ANA-MARIA STANCU, președinte, asociația E-Civis

”Noaptea Albă a Roboților este un eveniment pe care îl desfășurăm pentru prima data în România pentru a aduce publicul larg cat mai aproape de noile tehnlogii, în special roboții, pentru că auzim din ce mai în ce mai mult la știri că vin roboții, că ne iau joburile, că vin peste noi și așa mai departe. Noi vrem să invităm publicul larg aici să vadă care este această poveste. Când intră, îi vor putea întâlni pe roboții noștri umanoizi, vor putea interacționa cu ei să vadă cum reacționează în prezența oamenilor și ce pot să facă, cum ne ajută în viața noastră. Iar aici, în RoboHub, le vom arăta diverse platforme prin care copii pot învăța bazele roboticii și programării. Într-adevăr, vin roboții, dar trebuie să ne pregătim pentru asta și trebuie să știm cum să lucrăm cu ei.”

Roboţii umanoizi pot avea o varietate de întrebuinţări. Escu, de pildă, robotul bun la toate, poate să fie paznic, ghid sau prezentator. De asemenea, cântă, dansează și răspunde la numeroase comenzi.

AMBIANȚA 

COSTIN RĂILEANU, programator de roboți

”Ei sunt programați de pe laptop și le trimitem anumite scenarii, le dăm comenzi și ei, apoi, sunt autonomi și își respectă jobul.”

ANA-MARIA STANCU, președinte, asociația E-Civis

”Ar trebui să înțelegem cum funcționează lucrurile din spate, să nu fim doar consumatori, asta pe de o parte, iar al doilea punct este faptul că peste vreo 10 ani, cu siguranță, toate meseriile vor necesita o minimă înțelegere a programării. Cred că ne pot ajuta foarte mult în ceea ce facem, pentru că sunt destul de multe joburi care au sarcini repetitive. Adică le facem de 1000 de ori pe zi și ne plictisesc îngrozitor, nu adăugăm absolut nicio valoare la aceste activități și atunci roboții ne pot ajuta în această privință.”

Noaptea Albă a Roboţilor se va desfășura sâmbătă, între orele 19.00 și 22.00, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. La eveniment participă cluburi de robotică, echipe de robotică, şcoli, licee şi universităţi.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook