Noi clarificări privind acordarea serviciilor medicale și a tratamentelorNoi lămuriri în cazul ordinului prin care s-a redus activitatea medicală, din cauza pandemiei. După ce în spațiul public au apărut interpretări eronate cu privire la regimul internărilor și consultațiilor, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune clar că spitalele şi ambulatoriile de specialitate nu se închid. Totodată, tratamentele pentru pacienţii oncologici, pentru femeile gravide sau pentru pacienţii în situaţii care nu pot fi amânate continuă în mod normal.

RAED ARAFAT, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă ”Din ce am văzut din discuții, multă lume a interpretat sau a încercat să interpreteze acest ordin că este o sistare a întregii activității, cu excepția urgențelor. Ordinul nu prevede acest lucru. N-au fost sistate ambulatoriile, n-au fost suspendate, n-au fost oprite nici activitățile din spitale. Doar că s-a dat medicului alegerea de a opera un pacient acum sau peste o lună, când este mai sigur, în mod deosebit, pentru pacientul respectiv. Sunt afecțiuni care necesită continuarea tratamentului și astăzi și în situația actuală. Aceste acțiuni nu vor fi afectate, precum: tratamentele oncologice, femeile gravide care necesită controale, personenele care au probleme, care apar și care necesită investigații care nu pot fi amânate.”

Raed Arafat a precizat însă că există cazuri când activitățile medicale pot fi amânate. Prin noile măsuri, se urmărește prezervarea capacității de internare spitalicească și reducerea aglomerărilor din unități medicale și, implicit, riscul de transmitere a infecției cu noul coronavirus. Arafat a subliniat că plata la ambulatorii nu poate fi sistată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru că instituția trebuie să deconteze serviciile care se prestează.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook