Noi imagini de la tragedia din Clubul ”Colectiv”



Imagini şocante de la tragedia din clubul Colectiv, ținute ascunse patru ani, au ieşit la iveală! Scenele care surprind primele minute ale intervenţiei echipelor Inspectoratului pentu Situaţii de Urgenţă au fost filmate de un subofițer al ISU. Imaginile, filmate cu o singură cameră, încep în jurul orei 22:43, în fața fostei fabrici Pionierul, continuă în fața clubului Colectiv și se termină în interiorul clubului. Filmările completează un tablou dureros la patru ani de la tragedia soldată cu moartea a 65 de tineri.

COSMINA STOIAN, reporter „20 de minute şi 40 de secunde durează înregistrarea făcută de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului.În imagini se observă modul haotic în care intervin pompierii, care sunt depășiți de situație. Deși autoritățile au declarat de la început că regulile au fost respectate în cazul intervenției, imaginile surprinse dezmint acest lucru.”

În imagini se poate observa cum, printre răniți și decedați, cei care trebuiau să îi ajute, pompieri, poliţişti, jandarmi şi agenți de poliţie locală, aleargă de colo colo, fără ca cineva să se preocupe de victime. Niciun pompier nu verifică semnele vitale ale trupurilor inerte și arse aflate la intrarea în club şi niciunul nu încearcă să facă manevre de resuscitare la faţa locului. La minutul 7:35 al filmării, colonelul Orlando Șchiopu, adjunctul inspectorului șef al ISU, cedează nervos și înjură morții! În lipsa unui număr suficient de tărgi, pompierii au cărat victimele cu ajutorul paleților. Unele victime au fost abandonate pe asfalt. Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri. Finalul filmării surprinde imagini din interiorul clubului. Cutremurător este că, în liniștea deplină, un telefon începuse să sune. În spatele boxelor, o draperie aproape intactă acoperă a doua ieşire din club, care este legată cu un lanţ gros. Potrivit ziarului Libertatea, care a difuzat imaginile. această filmare nu a ajuns niciodată la procurorii care anchetează cazul Colectiv, pentru că ar fi fost ascunse de superiorii subofițerului de la ISU. În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând la 64. Ulterior, la un an și 9 luni de la tragedie, un alt tânăr s-a sinucis, ridicând bilanţul total la 65. De asemenea, zeci de persoane rănite în cumplitul incendiu încă se află sub tratament.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook