Noi norme pentru pneuriLa prima reuniune de la Bruxelles a Consiliului Energie desfășurat sub egida Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, s-a discutat despre actualizarea regulamentului privind etichetarea energetica a pneurilor. Astfel, etichetele vor fi afișate în mod mai vizibil pentru consumatori și vor include informații cu privire la aderența pe zăpadă și pe gheață. Ministrul român al Energiei, Anton Anton a explicat avantajele acestui proiect.

ANTON ANTON, ministrul Energiei

“Prin această inițiativă se urmărește o mai bună informare a consumatorilor cu privire la eficiența din punct de vedere al consumului de comustibil, siguranța și zgomotul pneurilor introduce pe piață.”

Noile cerințe privind afișarea etichetei vor fi aplicate inclusiv pentru vânzarea la distanță și vânzările pe internet. Astfel, clienții vor fi deplin informați atunci când iau decizii de cumpărare. Domeniul de aplicare al regulamentului este extins pentru prima dată la pneurile pentru camioane și autobuze. Anterior, numai pneurile pentru autoturisme și camionete făceau obiectul normelor.

ANA IACUB, reporter

“Scopul sistemului de etichetare a pneurilor constă în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, prin etichetare, se vor cunoaște parametrii pneurilor puse la vânzare. Prin urmare, noile norme prevăd creșterea siguranței rutiere printr-o mai bună informare a consumatorilor.”

Potrivit unor statistici, transportul rutier generează aproximativ 22 % din emisiile totale de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană, iar pneurile, mai ales din cauza rezistenței la rulare, sunt răspunzătoare pentru 5 %-10 % din consumul de combustibil al unui vehicul. Parlamentul European va lua o poziţie cu privire la acest dosar, iar apoi vor începe negocierile interinstituționale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook