Noi obligații ale angajatorilor privind contribuțiile CAS și CASSGuvernul vrea ca angajatorii să achite contribuţiile CAS şi CASS la nivelul salariului minim brut pe ţară, pentru salariaţii cu timp parţial de muncă, indiferent dacă remuneraţia este sub nivelul salariului minim. Măsura se va aplica angajaţilor part-time care nu mai au nicio alta sursa de venit. Sunt excluşi angajaţii care au în paralel un contract de muncă cu normă întreagă, al studenţilor şi pensionarilor.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Potrivit calculelor oficiale, în prezent există 500.000 de contracte de muncă part-time. Obligaţia de plată la acest nivel a contribuţiei la pensie şi sănătate pentru astfel de contracte va intra în vigoare în luna august."

Decizia Guvernului înseamnă cheltuieli mai mari pentru patroni. Prin taxarea muncii part-time la fel ca pe cea cu normă întreagă, statul vrea să aducă la lumină salariile din asa-numita zona “gri” a economiei în care, susţin autorităţile, patronii plătesc o parte din salarii în plic, fara să apară în acte. În urma introducerii acestei măsuri, Executivul se așteaptă să încaseze până la 600 de milioane de lei, în acest an, iar anul viitor aproximativ 1,3 miliarde de lei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook