Noi proteste ale polițiștilor



Un nou protest al polițiștilor a avut loc, astăzi, în fața Guvernului! Oamenii legii sunt în continuare nemulțumiți de faptul că nu le sunt respectate drepturile cuvenite, chiar și după zeci de ani de muncă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

RALUCA ALEXE, reporter

"Oamenii legii au ieșit din nou în stradă, pentru a-și cere drepturile. Printre revendicările acestora se numără aplicarea legii salarizării, optimizarea procesului de aplicare a legilor, acordarea sporurilor cuvenite, cât și facilitarea accesului la servicii medicale și lecții de prim-ajutor."

Reprezentanții sindicatelor din țară s-au adunat pentru a-și striga nemulțumirile, iar unii dintre ei chiar amenință cu forme mai dure de protest. Mai exact, polițiștii se vor prezenta la unitățile de lucru, însă nu vor mai ieși pe teren, dacă cererile le vor fi ignorate, chiar și după al patrulea protest de o asemenea amploare în Capitală.

COSMIN ANDREICA, președinte, sindicatul EUROPOL

"Suntem în situația ridicolă în care suntem nevoiți să protestăm pentru faptul că, noi, oameni ai legii, care aplicăm în fiecare zi legea, suntem victime ale nerespectării legii. Și, în aceste condiții, nivelul de suportabilitate al colegilor este unul foarte scăzut."

Indignarea polițiștilor nu se oprește aici! Unii sunt de părere că drepturile nu le sunt respectate tocmai pentru că la conducerea Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat, de-a lungul timpului, persoane necalificate profesional pentru această funcție, și care nu au știu să comunice eficient.

VITALIE JOSANU, președinte, sindicat Diamantul

"Așa ceva este inadmisibil. Noi vrem corectitudine, vrem guvernanți care să știe, să aibă o minimă pregătire în domeniul pe care sunt puși să îl gestioneze, și vrem, în același timp, ca guvernarea țării să se poarte prin reprezentanții societății."

Pe lângă drepturile salariale, respectiv respectarea și aplicarea legii nr. 153/2017, polițiștii mai cer Guvernului să indexeze pensile militare de stat cu rata inflației, să majoreze sporurile de suprasolicitare neuropsihică, să diminueze deficitul de personal, cât și să asigure dotările necesare bunei desfășurări a meseriei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook