Noi proteste în învățământ



Profesori din toată țara au ieșit din nou în Piața Victoriei să le ceară guvernanților rezolvarea problemei salarizării ce persistă de ani buni. Peste 1.000 de membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au pichetat în fața Guvernului, cu speranța că politicienii, măcar de data aceasta, îi vor asculta.

ANTON HADĂR, președinte Federația Națională Sindicală Alma Mater
”Sunt multe revendicări. Multe se leagă de salarizare, pentru că, în decembrie anul trecut, am discutat cu premierul României, cu domnul Ionel Nicolae Ciucă, despre o nouă grilă de salarizare în învățământul preuniversitar și cel superior. Grilele sunt alcătuite de Ministerul Educației, sunt la domnia sa pe birou, le cunosc politicienii, dar, necesită bani. Noi nu putem revigora învățământul românesc fără bani. Oricum ar fi, nu suntelm luați în seamă și de aceea ne doare că doleanțele noastre nu sunt puse în agenda de zi cu zi a celor care ne conduc.”

”Hoții! Hoții! Hoții! Hoții!”

Printre cerințele manifestanților se numără și identificarea unor soluții pentru creșterea veniturilor personalului didactic auxiliar, acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, instituirea legii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice cu rata inflației și plata orelor suplimentare efectuate atât de personalul didactic auxiliar, cât și de cel nedidactic.

”Cum se poate trăi, în România de astăzi, în ”România educată”, cum se poate trăi cu 3.600 de lei? Eu întodeauna am fost optimistă, dar acest optimism scade pe măsură ce văd că nu se iau niște măsuri concrete pentru noi, pentru profesori, pentru oamenii care îi educă pe copii.”

”În învățământ, suntem subfinanțați, în primul rând și am avut, în acest an, 2,1% din PIB, adică un buget foarte mic și pentru legile învățământului care acum sunt în discuții și în care, am înțeles că nu sunt încă prevăzute niște standarde corecte pentru profesori.”

Sindicaliștii amenință cu proteste și în lunile următoare, ba chiar este pusă în discuție și o grevă generală a personalului din învățământ la sfârșitul lunii mai.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook