Nou protest al silvicultorilorProtest al silvicultorilor, în Capitală! Peste o mie de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură ”Silva”, alături de reprezentanţi ai Confederaţiei Sindicale Naţionale ”Meridian” şi ai unor asociații profesionale şi patronale din domeniu s-au adunat în faţa sediului Senatului. Ei și-au strigat nemulțumirile față de un proiect legislativ prin care activităţile comerciale ale regiilor autonome, inclusiv Romsilva, vor fi organizate în societăţi pe acţiuni sau cu răspundere limitată. Protestatarii susțin că o astfel de măsură va duce la înstrăinarea celor peste trei milioane de hectare de pădure, aflate în administrarea statului.

 "În primul rând nu am vrea ca să treacă, de fapt, pădurile Romsilva să nu fie în conducerea corporatistă,  conducerea corporatistă este interesată doar de producție cât mai mare și eficiență cât mai mare economică. Atunci s-ar pierde celelalte două funcții ale pădurii,  funcția socială și funcția ecologică, pentru că noi avem unul dintre cele mai bogate ecosisteme din Europa, cred că și din lume, iar la funcția socială, peste trei milioane de locuințe care sunt încălzite cu lemn,  și în general la țară sunt oameni necăjiți care beneficiază de pe urma pădurii."

Protestatarii doresc menţinerea activităţilor economice în cadrul structurilor actuale de administrare a pădurilor. Ei spun că aceasta este singura posibilitate de asigurare a resurselor necesare gestionării durabile şi unitare a pădurilor.

"Vor să distrugă în continuare pădurea țării, silvicultura era, a doua, a treia armată a țării, și acum se face SRL, deci astea sunt nemulțumirile și se desfințează RNP-ul care funcționează din anul 1991 cu bune cu rele, dar a funcționat."

"În primul și în primul rând trebuie să ne gândim că Regia Națională se va desființa, și vom ajunge, eu știu, să nu mai avem locuri de muncă, să nu mai avem unde ne desfășura activitatea."

Silvicultorii au protestat și în luna ianuarie. Atunci, reprezentanții Guvernului au explicat că inițiativa legislativă se referă la guvernanța corporativă, obiectiv asumat de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență și au subliniat că nu este vorba de privatizarea Regiei Naționale a Pădurilor și nu se pune problema unor restructurări de personal la această Regie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook