Noul sistem de redevențe va scumpi turismul balnearConcendiul în stațiunile balneare, ar putea să devină mai costisitor! Preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, Nicu Rădulescu, a declarat pentru news.ro, că, dacă s-ar aproba sistemul de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale în forma în care este prezentat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Economiei, cazarea în staţiunile balneare din România s-ar scumpi de câteva ori, iar turismul balnear ar fi distrus.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Operatorii ar trebui să plătească la bugetul de stat o redevenţă de un euro pe metrul cub de apă geotermală extrasă, de doi euro pe metrul cub la apele terapeutice, iar la apa medicinală redevenţa ar fi de 3 euro pe metrul cub. Pentru apa minerală naturală şi pentru apa de izvor şi de masă, redevența ar fi de 4 euro pe metrul cub."

Nicu Rădulescu spune că dacă acest sistem se aprobă, operatorii din turismul balnear nu vor mai face față, deoarece aceștia oricum consumă mult, iar marja de profit este foarte mică. Astfel, exploatarea apelor geotermale va deveni nerentabilă. Liderul organizației din turismul balnear a precizat că, potrivit unui calcul estimativ, un investitor din Băile Herculane ar plăti de 230 de ori mai mult redevenţa pentru apă, faţă de cât plăteşte acum. În ultimii trei ani, turismul balnear a crescut în medie cu 20%. Rădulescu susține că, dacă măsura va fi aprobată, pensionarii vor avea cel mai mult de suferit, deoarece nu își vor mai permite tratamente în stațiunile balneoclimaterice. Ministerul Turismului va organiza miercuri o dezbatere privind sistemul de redevenţe al resurselor hidrotermale. În acelaşi timp, Ministerul Economiei spune că va discuta cu operatorii din turism pentru a identifica soluţii, astfel încât să nu fie afectată activitatea turismului bazat pe resursele geotermale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook