Noutăți la a XXIV-a Conferință de Hematologie Clinică și Medicină TransfuzionalăDin categoria bolilor care cunosc, din păcate, o incidență crescută în ultimii ani, se numără și cele hematologice, de la limfomul malign non-Hodgkin ori leucemia mieloidă, la anemii ori adenopatii. În România, incidența bolilor hematologice este de 3-4 cazuri la 100.000 de locuitori. În fața asaltului maladiilor, specialiștii din țara noastră și din lume se unesc pentru a le înțelege deplin mecanismele și pentru a pune la punct noi tratamente, tot mai eficiente. La Conferința de Hematologie Clinică și Medicină Transfuzională organizată la Sinaia, care a reunit aproape 700 de participanți, au fost prezenți invitați din Statele Unite, Anglia, Germania, Spania, Croația și Franța, alături de medici, biologi, biochimiști, asistenți și tineri medici români.

dr. RADU NICULESCU, secretar, Societatea Româna de Hematologie ”Este un lucru foarte important, pentru că se abordează aspecte noi privind patologia și tratamentele bolilor maligne și nemaligne și avem și prilejul de a audia niște cursuri, niște prelegeri ale unor oaspeți din străinătate.” 

Temele abordate aduc noi speranțe pacienților care suferă de diverse afecțiuni hematologice.

dr. RADU NICULESCU, secretar, Societatea Româna de Hematologie ”Au venit cu aspecte moderne privind tratamentul modern și noile medicamente în mielomul multiplu, în recăderile din boala Hodgkin, în limfoamele maligne non-Hodgkin și cu studii deosebit de interesante privind evoluția acestor pacienți sub aceste noi scheme de tratament.” 

Vești bune sunt aduse și în ceea ce privește tratamentele.

dr. RADU NICULESCU, secretar, Societatea Româna de Hematologie ”Prin aceste noi medicamente, care urmează să vină și la noi cât mai curând posibil, va crește durata de supraviețuire, va crește supraviețuirea liberă de boală, cum spunem noi și va oferi pacienților un status foarte bun clinic și cu o viață normală, familială, profesională și socială.”

Conferința internațională organizată de Societatea Româna de Hematologie si Societatea Nationala de Transfuzie Sanguina din România, încheiată astăzi, s-a aflat la a 24-a ediție.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook