O bunică și cei trei nepoți ai ei au nevoie de ajutorul nostru, al tuturorDar din dar se face rai! Vă invităm să împlinim împreună dorințele unor copii, în prag de sărbători, deoarece sunt case, în România, în care sania lui Moș Crăciun ajunge mai greu sau deloc. Este și cazul a trei copii din București, părăsiți de părinți, care au rămas în grija bunicii. În garsoniera de 16 mp, în care locuiesc, condițiile sunt grele. Frigul din garsonieră este la fel ca afară, iar resursele de trai sunt minime, în ciuda eforturilor supraomenești ale bunicii de a le asigura cele necesare, chiar și la un nivel minim.

RODICA CHIRIAC, bunica ”Copiii mei au venit din 2011 la mine, din 8 martie 2011, au rămas de atunci la mine. Mamă-sa s-a despărțit de fiul meu cel mare. A zis că vine după 3 zile și nu a mai venit nici în ziua de astăzi să îi mai ia. Am reușit. Într-adevăr, i-am dat la școală foarte greu că nu îi primea, că nu aveau plasament, nu eram tutorele. Deci, foarte greu. Aveam pensie 350 de lei, deci foarte, foarte greu mi-a mers. Astăzi luăm alocația, dacă suntem primii. Dacă ne ducem puțin mai târziu, nu o mai luăm că o ia tatăl și nu mai apucăm. Cine se duce primul. Mama are pensie de dat din minimul pe economie brut, cum se spune, la care abia de 4 luni am reușit, de frica pușcăriei, să ne dea câte 300 de lei pe lună. Dar am înțeleles că nu îi mai dă nici pe ăia, că nu mai are serviciu.”

De cele mai multe ori, banii care intră în casă nu sunt suficienți pentru a le lua de mâncare copiilor. Ce poți face cu 704 lei? Bunica oftează epuizată. E de înțeles, de vreme ce peste 300 de lei se duc, dintr-un foc, pe întreținerea garsonierei.

RODICA CHIRIAC, bunica ”Cu 700 pensie care îi am, 704 lei, noroc că s-a mai mărit din an în an, luăm cartofi, varză, o sticlă de ulei, ceapă, morcov, cam astea și restul, plătim dările la casă. Nu suntem datori la casă, nu suntem datori la nimic, dar e foarte greu. Copii le trebuie hăinuțe, le trebuie încălțăminte, le trebuie mâncarea, pe primul plan. Sunt zile și nopți în care nu am mâncare să le dau și le fac terci din mălai. Mai vine cu cornul de la școală, mai vine cu lăpticul, dar le mănâncă la școală că le e fomiță. Mai mă duc, mai mă cerșeșc la fată să-i spun, mai dă-mi și mie de o ceapă, mai de un cartof.”

În ciuda nevoilor, bunica își crește nepoții cu dragoste și îi educă să fie harnici, curați, cinstiți și să învețe carte. Le este mamă și tată, așa că ei nu prea le duc dorul părinților pe care abia dacă îi cunosc.

MARIA ”- Ce ai vrea să te faci când vei fi mare? - Polițistă. Fără carte nu poți să faci nimic. - Îti e dor de părinții tăi? - Nu!”

REBECA ”- Care e visul tău cel mai mare? - Să fim sănătoși. - Îti e dor de părinții tăi? - Nu! - Ce faci tu, zilnic? - Mă trezesc, facem curat în casă, fac patul, fac lecțiile, învăț și mă duc la școală.”

ALEXANDRU ” - O ajut să facă mâncare, mă duc la cumpărături, aproape tot ce nu poate face ea. - Ce mâncare faci? - Păi, cam ce m-a învățat ea. Sos, sarmale, de toate. - Cum te înțelegi cu surorile tale? - Foarte bine.”

RODICA CHIRIAC, bunica ”Băiatul meu cel mare, de când se scoală și până se culcă stă numai într-o băutură. De mama lor, trăiește cu un bărbat. Deci, nu știm care e situația ei.”

Bunica are problemele de sănătate specifice vârstei, dar nevoile nepoților sunt mai importante. De grija lor se frământă, zi și noapte. Le-am spus copiilor să-i scrie lui Moș Crăciun, să-l roage să le aducă ceva în dar. Am aflat că și-ar dori un brad, rechizite școlare, mâncare și un telefon. Pentru cei trei copiii și pentru bunica lor, aceste sărbători de iarnă ar putea fi un semn că există oameni atenți la nevoile și suferințele celor din jur, un semn că viața le poate oferi și ceva frumos. Mesajul nostru este: Ajutați-ne să ajutăm! Dacă doriți să aduceți o rază de lumina în viața acestor copii, puteți trimite mesaje pe adresele de mail ale redacției stiri@nationaltv.ro, miezulproblemei@nationaltv.ro, sau la telefon 0214042414. De asemenea, puteți dona în contul deschis pe numele bunicii: RO11BRMA0999100066610963 / Titular: Chiriac Rodica. Redacţia Naţional TV vine în sprijinul bunicii și celor trei nepoți, dar, pentru asta, avem nevoie şi de sprijinul dumneavoastră.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook