O casă pentru șase suflete



Apel umanitar, pentru o familie cu patru copii, din comuna Rieni, județul Bihor, care are nevoie de ajutorul nostru! Florin Morar, un tânăr în vârstă de 35 de ani, locuiește, alături de soția sa și de cei patru copii ai lor, într-o căsuță veche de peste 100 de ani, cu doar două camere, care aparține bunicilor.

FLORIN MORAR, tatăl copiilor

- În câte camere locuiți?
- Sunt două camere, un hol și o baie pe care am încercat eu s-o modific cumva, să fie și o baie, cât de cât, pentru ei.
- Și dormiți toți într-o cameră?
- Copiii într-o cameră și eu cu soția în cealaltă, mai mică. Pentru ei, mai mult.
- E greu? Vă descurcați greu?
- Ne descurcăm, mulțumim lui Dumnezeu, nu ne plângem. Important e să meargă copiii la școală, să aibă haine, mâncare.

Cea mai grea povară pentru familia greu încercată a fost momentul în care soția lui Florin, Andreea, s-a îmbolnăvit, iar el a fost nevoit să renunțe la serviciul pe care îl avea la o fabrică, pentru a-și putea îngriji partenera de viață.

FLORIN MORAR, tatăl copiilor

- Reușiți să vă descurcați?
- Greu, dar merge! Nu avem ce face...
- Ce faceți?
- Animale, agricultură, tot ce putem. Munca de zi cu zi, mergem cu ziua, facem ce putem.

Deși condițiile de trai ale familiei sunt extrem de grele, iar lipsurile sunt multe, cei patru copii, de 4, 11, 13, respectiv 16 ani, sunt extrem de silitori și pun mare accent pe învățătură, cei mari fiind premianți la școală. Preotul din comuna Rieni, Gheorghe Balint, nu a rămas indiferent situației grele prin care trece familia Morar și a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru ca cele șase suflete să poată avea un cămin al lor.

GHEORGHE BALINT, preot ortodox, Parohia Rieni

"Am urmărit demult situația acestei familii și am văzut că este o familie deosebită, dar cu greutăți. Veniturile acestei familii, venituri oficiale, sunt alocațiile celor patru copii. De aceea, cu voia bunului Dumnezeu, ne-am gândit să-i ajutăm. Am și format un grup, Credință și Faptă, prin care toți doritorii să ne ajute cu cât se poate. Pentru noi chiar dacă este o sumă neimportantă, pentru ei este foarte importantă."

În sprijinul familiei greu încercate a sărit și preotul din satul vecin, Petrileni, Alexandru Bar.

DĂNUȚ-ALEXANDRU BAR, preot paroh, satul Petrileni

"În această campanie derulată în ajutorul familiei Morar ne-am gândit și noi, de aici, din apropiere, să facem o faptă bună, construind și dând naștere acestor cruci, iar prin vânzarea lor, o parte din banii care vor surveni din vânzare, să fie folosiți în scopul ajutorării familiei Morar. De îndată ce am dat curs derulării acestei campanii de ajutorare a familiei și am înființat și acel grup pe Facebook, Credință și Faptă, nu pot să vă spun decât bucuria pe care ne-a stârnit-o și printr-un mesaj foarte dulce, izvorât din suflet al unuia dintre copiii familiei Morar. Cred că Dumnezeu a trimis îngeri pe pământ pentru familia mea. Eu nu am cerut niciodată în rugăciunile mele o casă a noastră. Cea mai mare dorință a mea e să devin preot și să-i dedic toată viața mea lui Dumnezeu. Casa mea e biserica, iar dacă se va putea cumpăra o căsuță, va fi cu atât mai bine. Mă bucur să văd că sunt oameni care dăruiesc din munca lor, e un lucru extraordinar."

Cei care vor să ajute cele șase suflete o pot face donând în conturile bancare deschise special pentru ei și afișate pe ecran.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook