O tânără din Oradea, absolventă de master la Universitatea Birmingham cu „Summa Cum Laude”Tinerii români aflați la studii în străinătate fac cinste țării în care s-au născut! Un exemplu este Cezara Hulber, o tânără de 21 de ani, din Oradea, care a absolvit, anul acesta, masteratul la Universitatea Birmingham din Marea Britanie cu cea mai înaltă distincţie: „Summa Cum Laude”! Cezara a studiat metodele de îmbunătățire a interacțiunii dintre om și tehnologie. Ea spune că această performanţă a fost posibilă datorită susţinerii familiei.

CEZARA HULBER, absolventă, Universitatea Birmingam „Acest premiu reprezintă patru ani de sacrificii ale familiei mele, care m-a susţinut pe tot parcursul educaţiei. Este un simbol de mândrie, atât pentru mine, cât şi pentru ei. Fără familie nu aş fi putut fi unde mă aflu astăzi.”

Tânăra a absolvit Colegiul „Mihai Eminescu” din Oradea. În perioada liceului a participat la un târg la care elevii primeau îndrumari potrivite pentru aplicarea la facultate. Inițial, Cezara şi-a dorit să studieze istoria, dar, după absolvire, a decis să plece în Marea Britanie, la Universitatea Greenwich. Acolo, a reuşit să obţină o bursă de excelență. Timp de 3 ani a studiat Știința web și Design grafic. Mărturiseşte că nu i-a fost deloc greu să aleagă profilul studiilor de maser. Pasiunea ei pentru cercetarea unei metode de încurajare a comportamentelor sănătoase folosind tehnologia i-a trasat parcursul de studiu în mediul academic.

CEZARA HULBER, absolventă, Universitatea Birmingam „Pentru că am fost interesată de interacţiunea umană cu lumea digitală, am decis să îmi continui masteratul la Universitatea Birmingham pe cursul de interacţiune umană cu computerul. Această materie observă modul în care oamenii interacţionează cu tehnologia şi proiectează metodele noi pentru a facilita această interacţiune.”

În prezent, la Birminghan, una dintre cele mai prestigioase universități din lume, sălile de studiu sunt goale, deoarece, şi aici, cursurile se desfăşoară online. Asta nu a împiedicat-o, însă, pe Cezara să obțină una dintre cele mai importante distincţii care se acordă în mediul universitar.

CEZARA HULBER, absolventă, Universitatea Birmingam „Primul an a avut loc fizic, am fost la ore, la seminarii în campus, însă, din cauza pandemiei, a doua parte a anului de masterat a fost continuat complet virtual şi, în ciuda contextului pandemiei, eu sunt de părere că abilitatea de a lucra de acasă, din siguranţa, căldura şi confortul casei mele, a fost motivul care m-a ajutat să obţin acest rezultat. Am primit calificativul de distincţie pe master, care este din fericire cel mai înalt grad de absolvire al masteratului în U.K.”

Cezara este unul dintre puţinii tineri, care după încheierea studiilor în străinătate, vrea să se întoarcă în România pentru a profesa.

CEZARA HULBER, absolventă, Universitatea Birmingam „Aş dori să mă întorc în ţară, pentru că, de câte ori vin în Oradea, văd cât de rapid se dezvoltă oraşul, simt cum mă trage inima înapoi, în Bihor, însă, nu vreau să mă întorc cu mâna goală. Vreau să dezvolt experienţă în industrie şi sper să aduc cu mine aceste cunoştinţe înapoi în ţară.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook