Oamenii de afaceri trag un nou semnal de alarmă în privinţa taxelorNoile modificări pentru Codul fiscal şi pentru grila de salarizare ar putea afecta grav economia ţării. Acesta esta semnalul de alarmă pe care îl trag investitorii şi antreprenorii, care spun că guvernanţii şi-au dat seama că sunt tot mai puţini bani la buget şi atunci măresc cuantumul taxelor.

RĂZVAN ORĂŞANU, analist economic

"Marea slăbiciune este a instituţiilor care colectează taxele şi impozitele, respectiv a ANAF-ului. De la reorganizări peste reorganizări, de la politizare până la lipsa de funcţionalitate a Direcţiei de Luptă Antifraudă. (...) Cert este că, dacă e slabă o instituţie a statului, nu trebuie să compensăm aruncând în cârca unor antreprenori nişte taxe suplimentare."

Cel mai grav fapt este legat de creşterea artificială a salariului minim pe economie, spun antreprenorii, care se plâng că statul impune noi majorări, dar cei care vin să se angajeze nu sunt bine pregătiţi.

CRISTIAN PÂRVAN, preşedintele PIAROM

"Evident că toţi angajatorii sunt îngrijoraţi de dinamică. Ei preferă un nivel anunţat, pe care îl pot introduce în planurile de afaceri şi ştiu cum stau decât creşterile intempestive. Acestea îi suprind în mijlocul anului, cu măriri de salarii."

Nivelul salariului minim brut în România va ajunge la anul la suma de 2.000 de lei. În anul 2019, va creşte cu încă 200 de lei, urmând ca în anul 2020 să ajungă la 2.400 de lei. Totuşi, persoanele cu studii superioare vor primi un salariu minim, în anul 2020, de 3.000 de lei.

CRISTINA CHIRIAC, preşedinte, Asoc. Naţ. a Antreprenorilor

"Grav este că ne situăm ca nivel al taxelor suportate din salariul minim pe economie pe locul 8 în Europa. Adică, 47% din aceşti 1.450 de lei reprezintă taxe şi impozite pe care un antreprenor îi virează lunar la stat."

Aşa se face că angajatorii ajung să plătească jumătate din salarii... la stat. Cu toate acestea, România are unul dintre cele mai mici salarii minime pe economie din ţările Uniunii Europeane, depăşind doar Bulgaria, unde salariul minim este de 235 de euro. Potrivit Eurostat, cel mai mare salariu minim pe economie din UE este în Luxemburg, unde ajunge la 1.999 de euro.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook