Oferta de materiale de protecție, mult sub cerereAproape 1 din 2 români nu găseşte să cumpere materiale de protecţie. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepţiile şi comportamentul românilor în timpul crizei provocate de pandemie. Din răspunsurile persoanelor chestionate reiese că lipsesc, în mare măsură, măştile sanitare. 77% dintre respondenţi au spus că au măşti, iar 40% au declarat că nu au suficiente. 44% au spus că deţin măşti şi le-au cumparat, 33% au menționat că aveau aceste produse înainte să înceapă criza, iar 22% au precizat că le-au primit de la locul de muncă, de la prieteni sau le-au procurat din alte surse. Doar unul din cinci a declarat că şi le-a confecţionat singur.

VOX "- Cum vă descurcaţi în achiziţionarea acestor măşti ? - Foarte greu i-am pus tampon ca să o pot refolosi"

VOX "Nici nu le găsim, să stăm la coadă, pierdem timpul degeaba, te duci, întrebi şi nu au."

VOX "- Cât de importante sunt aceste măsuri de profilaxie, măşti, mănuşi ? - Atât mănuşile cât şi măştile s au găsit cu întârziere."

Studiul IRES mai arată că 55% dintre români au dezinfectante pentru mâini, iar 57% au și pentru suprafețe.

VOX "Am spirt la mine şi mă dau, dacă pun mâna pe o bară, ceva, şi mă frec."

Mai puţini români au, în schimb, dezinfectante pentru haine. Puţin peste jumatate dintre respondenți spun că deţin astfel de produse, iar pentru 33% au o cantitate insuficientă. Din sondaj mai reiese că persoanele cu vârsta peste 65 de ani au mai puţine produse de protecţie, în timp ce persoanele între 18 şi 35 de ani au suficiente astfel de produse. Totodata, peste 4 din 10 români spun că în localitatea lor materialele de protecţie de tipul măştilor, dezinfectanţilor sau mănuşilor nu sunt disponibile in comerţ.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook