Olimpicii BihoruluiElevii bihoreni, premiați la olimpiadele naționale! După o perioadă de doi ani, în care olimpiadele școlare au fost suspendate din cauza pandemiei, în sfârșit, competițiile au fost reluate fizic. Școlile din Bihor se mândresc, acum, cu 64 de premii, câștigate de elevii de gimnaziu și liceu la concursurile naționale pe discipline. În topul rezultatelor strălucesc, printre altele, cele obținute la Geografie și Limba Română.

ANCA MILE, director, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” ”Îi felicităm pe elevii și pe profesorii care au pregătit această performanță pentru că nu e puțin. Avem o performanță extraordinară la chimie, de exemplu, unde lotul nostrum s-a întors cu un premiu I și mențiuni. Asta aducând județul Bihor pe primul loc la chimie, la nivel național.”

ANA-MARIA ȘANDOR, elevă, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” ”Am obținut premiul I și premiul special la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română și am fost pregătită de către doamna profesoară Dana Pușcașiu.”

DANA PUȘCAȘIU, cadru didactic, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” ”Ana-Maria ne-a adus un premiu foarte special, nu numai pentru Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”, ci și pentru județ, locul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, și aș vrea să subliniez că un astfel de premiu nu se obține nici într-un semestru, nici într-un an. El se obține în ani de muncă.”

DRAGOȘ-DANIEL PELLE, elev, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” ”Am participat la Olimpiada Națională de Fizică și la Matematică, unde am obținut medalia de bronz. Acest premiu mă motivează și mai mult să lucrez la matematică și să merg în continuare la olimpiade.”

MARIUS CIORCOTAȘ, cadru didactic, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” ”Cred că vom avea multe exemple datorită lui Dragoș, pentru că el devine un model în școlă. Participând la două olimpiade, deja, se simte că ceilalți colegi din clasă și alții din alte clase îl privesc cu admirație și cred că vom avea, în continuare, bază pentru a face performanță și cu alți copii.”

IULIUS TIMAR, director, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” ”În acest an, la olimpiada națională am obținut rezultate foarte bune. Aici, vreau să vă reamintesc rezultatul obținut de Alex Topai, care a câștigat Olimpiada de Geografie, la clasa a X-a, și este calificat în lotul național.”

ALEX TOPAI, elev, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” ”Am participat de mai multe ori la Olimpiada de Geografie, în mai mulți ani. Am avut rezultate foarte bune în fiecare an, dar, acesta este primul an în care am reușit să am un rezultat așa bun. Am luat locul I la etapa națională și am reușit să mă calific și pentru lotul national, alături de alți trei colegi, cu care vom participa la etapa internațională a olimpiadei de geografie care se va desfășura la Paris.”

CAMELIA TIMOFTE, cadru didactic, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” ”Pentru noi este ceva extraordinar. Este primul elev din județul Bihor care a ajuns la Olimpiada Internațională de Geografie.”

Învățământul din Bihor a primit o recunoaștere a calității și în ceea ce privește disciplina Limba Romani.

BEATRICE CORDOVAN, elevă, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” ”Pe lângă materiile pe care le studiez la școală, obișnuit, studiez și limba romani maternă, din clasa a II-a, și pot să zic că, după atâta timp, am reușit să aprofundez în această limbă și să ajung la olimpiada națională, încât să iau un premiu și să mă fac văzută în această comunitate.”

IONEL CORDOVAN, inspector școlar pentru romi, ISJ Bihor ”Limba romani ajută elevul, în general, să progreseze, am mai spus-o și altădată, la toate disciplinele care sunt în această arie curriculară, vorbim de limbă străină, de limbă română.”

În perioda iunie-iulie, elevii premiați la olimpiadele naționale vor participa la concursurile internaționale pentru fiecare disciplină în care s-au calificat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook