Olimpicii noștri la Geografie au obținut două medalii de aur și una de argint, la Belgrad



Aur pentru ţara noastră, la Geografie! Lotul olimpic de Geografie a revenit acasă cu două medalii de aur şi una de argint, obținute la a XIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, desfăşurată la Belgrad, capitala Serbiei, în perioada 2-8 august. La ediţia din acest an a olimpiadei, au participat 160 de elevi din 45 de ţări. Cei doi elevi români medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici, proaspătă absolventă a Colegiului Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc şi Victor Vescu, elev în clasa a XI-a la Complexul Educațional "Lauder Reut" din Capitală. Sabina are 19 ani, îi place să escaladeze munţii și vrea să urmeze studiile într-o academie militară. Sabina a fostr medaliată cu aur și la ediția de anul trecut a Olimpiadei Internaționale de Geografie organizată la Beijing, în China. Spune, însă, că actuala competiție a fost mai dificilă și aproape a epuizat-o.

MARIA-SABINA CALISEVICI, olimpică la Geografie "O competiţie de amploarea asta presupune emoţii. Cred că au fost totuşi constructive. (...) Cred că a fost mai importantă pregătirea de-a lungul timpului, din cei patru ani de liceu."

Omar Hamod, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti, medaliat cu argint în cadrul olimpiadei, spune că în spatele succesului stau pasiunea pentru Geografie și munca susținută.

OMAR HAMOD, olimpic la Geografie "Este foarte mult de muncă. Atât individual, cât şi cu ajutorul profesorilor. Nu se ajunge aici prin noroc, talent, ci prin multă muncă."

Pe aeroport, membrii lotului olimpic au fost întâmpinaţi de familii cu flori şi cadouri.

MARIA HAMOD, mama olimpicului Omar Hamod "Sunt foarte mândră de el. Îmi doresc foarte multe pentru el. Să facă ce e mai bine pentru el."

I-a aşteptat cu emoţii şi Roxana Diaconu, profesor de georgrafie, şi, totodată, unul dintre cadrele didactice care a pregătit lotul olimpic. Unul dintre medaliații de l Belgrad a fost îndrumați chiar de ea. Roxaa Diaconu a pregătit-o, însă, și pe medaliata cu aur de la Balcaniada de Geografie de anul acesta.

ROXANA DIACONU, profesor de Geografie "Cred că m-am lăsat cuprinsă de acest joc, de-a geografia. Mi-au plăcut rezultatele şi, atunci, ca într-un joc în care respecţi regulile, toată lumea este mulţumită."

La Belgrad, concurenţii au susţinut trei probe pe durata a patru zile. Un test scris, un test multimedia şi o probă practică, toate în limba engleză. Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Grație acestor performanţe, România a ieşit pe locul întâi, la egalitate cu Polonia, în ceea ce priveşte numărul de medalii la ediţia din acest an a Olimpiadei internaţionale de Geografie. Totodată, ţara noastră a obţinut locul doi pe naţiuni la punctajul total."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook