Olimpicii noștri la Geografie au obținut două medalii de aur și una de argint, la BelgradAur pentru ţara noastră, la Geografie! Lotul olimpic de Geografie a revenit acasă cu două medalii de aur şi una de argint, obținute la a XIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, desfăşurată la Belgrad, capitala Serbiei, în perioada 2-8 august. La ediţia din acest an a olimpiadei, au participat 160 de elevi din 45 de ţări. Cei doi elevi români medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici, proaspătă absolventă a Colegiului Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc şi Victor Vescu, elev în clasa a XI-a la Complexul Educațional "Lauder Reut" din Capitală. Sabina are 19 ani, îi place să escaladeze munţii și vrea să urmeze studiile într-o academie militară. Sabina a fostr medaliată cu aur și la ediția de anul trecut a Olimpiadei Internaționale de Geografie organizată la Beijing, în China. Spune, însă, că actuala competiție a fost mai dificilă și aproape a epuizat-o.

MARIA-SABINA CALISEVICI, olimpică la Geografie "O competiţie de amploarea asta presupune emoţii. Cred că au fost totuşi constructive. (...) Cred că a fost mai importantă pregătirea de-a lungul timpului, din cei patru ani de liceu."

Omar Hamod, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti, medaliat cu argint în cadrul olimpiadei, spune că în spatele succesului stau pasiunea pentru Geografie și munca susținută.

OMAR HAMOD, olimpic la Geografie "Este foarte mult de muncă. Atât individual, cât şi cu ajutorul profesorilor. Nu se ajunge aici prin noroc, talent, ci prin multă muncă."

Pe aeroport, membrii lotului olimpic au fost întâmpinaţi de familii cu flori şi cadouri.

MARIA HAMOD, mama olimpicului Omar Hamod "Sunt foarte mândră de el. Îmi doresc foarte multe pentru el. Să facă ce e mai bine pentru el."

I-a aşteptat cu emoţii şi Roxana Diaconu, profesor de georgrafie, şi, totodată, unul dintre cadrele didactice care a pregătit lotul olimpic. Unul dintre medaliații de l Belgrad a fost îndrumați chiar de ea. Roxaa Diaconu a pregătit-o, însă, și pe medaliata cu aur de la Balcaniada de Geografie de anul acesta.

ROXANA DIACONU, profesor de Geografie "Cred că m-am lăsat cuprinsă de acest joc, de-a geografia. Mi-au plăcut rezultatele şi, atunci, ca într-un joc în care respecţi regulile, toată lumea este mulţumită."

La Belgrad, concurenţii au susţinut trei probe pe durata a patru zile. Un test scris, un test multimedia şi o probă practică, toate în limba engleză. Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Grație acestor performanţe, România a ieşit pe locul întâi, la egalitate cu Polonia, în ceea ce priveşte numărul de medalii la ediţia din acest an a Olimpiadei internaţionale de Geografie. Totodată, ţara noastră a obţinut locul doi pe naţiuni la punctajul total."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook