Omagiu pentru Dumitru Radu PopescuDumitru Radu Popescu, omagiat în Bihor. Prozator, dramaturg, eseist şi poet, membru titular al Academiei Române, Dumitru Radu Popescu a primit titlul de ”Cetățean de Onoare al comunei Nojorid”.

CRISTIAN POPESCU, fiul scriitorului Dumitru Radu Popescu

”Acordarea titlului de cătețean de onoare îl onorează pe tatăl meu și pe noi ca familie. Schimbarea denumirii școlii în D. R. Popescu la fel, înseamnă un mare lucru pentru el și pentru noi. Poate să arate că, dintr-o simplă școală din mediul rural, tatăl meu a ajuns să aibă o recunoaștere națională și internațională.”

Evenimentul a continuat cu dezvelirea plăcii omagiale Şcoala Gimnazială ”Dumitru Radu Popescu” Nojorid şi donaţiile oferite de familia academicianului pentru biblioteca şcolii.

DANIELA BOTIȘ, director Școala Gimnazială ”Dumitru Radu Popescu” Nojorid

”De astăzi, școala noastră se va numi ”Dumitru Radu Popescu”. Suntem foarte emoționați, atât eu, cât și corpul catedrei didactice, de asemenea, elevii. Am și pregătit, în biblioteca școlii, încă de săptămâna trecută, un spațiu amenajat special și dedicat domnului Dumitru Popescu, astfel încât elevii noștri să poată să studieze acest scriitor.”

CORNEL UNGUREANU, președintele Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România

”Să încep cu cărțile lui, definitorii pentru cultura română, definitorii pentru spiritul românesc, definitorii pentru literatura europeană, pentru literatura secolului XX și începutul secolului XXI. (...) A condus Uniunea Scriitorilor ca un extraordinar conducător.”

GHEORGHE VIDICAN, poet, membru al Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România

”Este cel mai premiat prozator român al tuturor timpurilor. A primit de cinci ori Premiul Național pentru Literatură, a primit pentru proză premiul național, a scris poezie, proză, eseuri, teatru, a fost tradus în peste 15 limbi ale globului. Trebuie să menționez că a scris și scenarii de film, 12 scenarii.”

Iar evenimentele culturale organizate în Bihor nu se opresc aici. Mâine va urma un medalion D.R. Popescu prezentat de prof. univ. dr. Cornel Ungureanu, președintele Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România. Orădenii și nu numai se vor bucura și de lansarea antologiei de versuri ”Ca o pasăre umbră’”, a poetului Gheorghe Vidican, volum apărut la Editura Academiei Române, în colecţia ”O sută şi una de poezii”.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook