Oncologii turci consideră cancerul o boală cronică tratabilă



Dacă, după debutul pandemiei de coronavirus, atenția lumii s-a îndreptat spre acest nou flagel, iar alte boli au trecut în planul secund, pe parcurs, medicii și autoritățile, în general, și-au dat seama că ignorarea temporară a nevoilor de tratament în cazul persoanelor cu afecțiuni grave înseamnă o presiune uriașă pusă pe sistemele de sănătate din toate țările, în perioada post-pandemie. Una dintre bolile grave către care se îndreaptă, din nou, atenția, este cancerul. Conform estimărilor, incidența cancerului se apropie de 20 de milioane de cazuri noi diagnosticate anual și de circa 10 milioane de decese, tot anual. Organizația Mondială a Sănătății estimează că afecțiunile oncologice sunt pe cale să devină prima cauză de mortalitate, înaintea bolilor cardiovasculare. În fața unei astfel de amenințări, speranțele bolnavilor se îndreaptă către tratamente și terapii salvatoare. Mai mult, în Oncologie își face loc o nouă abordare a acestei boli grave, promovată de medicii oncologi din Turcia.

prof. dr. KEREM OKUTUR, medic, Oncologie Medicală
 „Intenția noastră este de a transforma boala de cancer într-o boală cronică, care poate fi tratată precum diabetul, tensiunea, ș.a., într-o boala care se poate urmări, se poate asista, ținându-se sub control ca celelalte boli cronice. Scopul nostru este să ajutăm pacienții să înțeleagă că nu este niciun pericol în a trăi cu această boală.”

În Turcia, în Oncologie, sunt reunite câteva componente esențiale pentru a obține succesul în lupta cu cancerul: specialiști de talie internațională, cooperarea interdisciplinară, tehnologie de ultimă oră și cele mai noi tratamente în domeniu, precum imunoterapia!

prof. dr. KEREM OKUTUR, medic, Oncologie Medicală

„Imunoterapia reprezintă ultima descoperire a oncologiei, pe care o asemănăm cu strălucirea luminii zilei, ce ne ajută să intervenim în bolile dificile. Un tratament suplimentar, care este folosit ca o armă din exterior. De fapt, știam demult că, în cancer, sistemul imunitar reprezintă un factor important, dar nu știam că, prin modificarea acestui sistem, prin folosirea acestei metode, nu eram convinși că putem controla boala prin intermediul acesteia. Cei care ne-au învățat și ne-au arătat acest lucru au câștigat premiul Nobel, și, întradevăr, au deschis porțile spre imunoterapie.”

Nu întâmplător, tot mai mulți pacienți oncologici români se îndreaptă către spitale de profil din Turcia. Memorial Bahcelievler Hospital din Istanbul primește bolnavi din toată lumea, inclusiv din țara noastră. Încă din prima zi de internare, pacientul are un diagnostic precis, o schemă de tratament, o estimare de cost, un plan de acțiune și un prognostic realist.

prof. dr. KEREM OKUTUR, medic, Oncologie Medicală

„Faptul că boala în sine și tratamentul aplicat al chimioterapiei sperie orice persoană, aparține unui timp trecut, destul de îndepărtat, atunci când tehnologia nu era atât de avansată. Daca ar fi să facem o comparație între tehnologia folosită în urmă cu 10-20 de ani și cea de azi, observăm că, în momentul de față, se folosește o tehnologie avansată și performantă, metode și alternative diversificate de tratament pentru tratarea acestei boli, cum ar fi medicamentele „smart” din noua generație și imunoterapia.” 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook