Orban: România nu poate menţine ţinta de deficit bugetarPremierul Ludovic Orban, pesimist în ceea ce privește pragul deficitului bugetar! Şeful Executivului a declarat că, după părerea sa, nu există șanse ca țara noastră să se menţină, anul acesta, în ţinta de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut. Orban susține că echipa sa încearcă să reașeze cheltuielile lăsate de Guvernul Dăncilă. "De când e PSD-ul, au rostogolit de pe un an pe altul cheltuieli. Adică au trecut cheltuieli care trebuiau efectuate în noiembrie, decembrie, pe anul următor”, a precizat Ludovic Orban. Întârzieri la rambursările de TVA către firme în valoare de 5,2 miliarde lei, lucrări avizate şi plăţi care trebuiau făcute de peste cinci miliarde de lei în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală sau concedii medicale neplătite, sunt doar câteva dintre exemplele oferite de către premier.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a asigurat că Guvernul va da fonduri, după rectificarea bugetară, orașelor care se află în impas financiar. Declarațiile premierului vin după ce acesta a anunţat că 43 de orașe mici și mijlocii, între care unele din Iaşi, Dolj şi Harghita, nu au bani pentru salarii, pentru cheltuielile de funcționare sau pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități. Din această cauză, oraşele riscă să rămână fără iluminat public, iar şcolile din respectivele oraşe, fără încălzire. Potrivit președintelui Asociației Orașelor din România, s-a ajuns în această situație, după ce fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu a dorit să asigure orașelor mici și mijlocii un buget minim de funcționare, în valoare de 1.000 de lei pe cap de locuitor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook