Ordinul M.S. privind testarea antigen în farmacii, aprobatMinisterul Sănătăţii a aprobat ordinul privind testare în farmacii cu teste antigen rapide, în scopul depistării coronavirusului. Potrivit prevederilor, farmacia poate poate opta pentru desfăşurarea activităţii de testare în baza unui aviz emis de direcţiile de sănătate publică, iar angajații vor fi instruiți gratuit de Colegiul Farmaciştilor din România. În urma testării, farmacia va emite un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei în cauză. Toate rezultatele, precum şi situaţia stocurilor, trebuie comunicare direcţiilor de sănătate publică.

FLORINA ILICEA, reporter „Zona de testare din farmacie va fi clar delimitată de cea a clienților, prin marcaje ori paravane. De asemenea, farmaciștii care se vor ocupa de testări vor purta obligatoriu un echipament corespunzător, format din mască chirurgicală, vizieră sau ochelari de protecție, mănși de examinare de unică folosință și halat de unică folosintă.” 

VOX „Ar fi foarte bine, să ne testeze și fetele din farmacie.”

VOX „Ar fi o soluție, că poate multă lume nu are bani să umble pe drumuri.” 

Vestea nu îi încântă, însă, deloc pe farmaciști, care spun că le va fi foarte greu să se împartă între vânzarea medicamentelor și testări. Mai mult, că nu au pregătirea necesară pentru a face astfel de testări. Acesta nu este, însă, un argument, deoarece personalul va fi instruit gratuit de Colegiul Farmaciștilor din România, care salută emiterea ordinului privind testarea antigen în farmacii.

prin telefon: ANCA CRUPARIU, purtător de cuvânt Colegiul Farmaciștilor din România „Prima etapă este cea de instruire a personalului, care va fi printr-un protocol de colaborare între Colegiul Farmaciștilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști.” 

Avizul care le va permite farmaciştilor să desfăşoare activităţi de testare este valabil timp de 6 luni, existând posibilitatea de prelungiri succesive, pentru aceeaşi perioadă. Ordinul mai prevede interzicerea comercializării testelor antigen rapide primite de la Ministerul Sănătăţii.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook