Ordonanța Militară 8, în vigoareNoi măsuri luate pe fondul stării de urgenţă! A fost interzis exportul de cereale, de zahăr şi de ulei, conform celei de-a opta ordonanţe militare semnate de ministrul de Interne, Marcel Vela. De asemenea, a fost interzisă încetarea sau suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, publice și private. Alte măsuri vizează piețele.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Piețele agro alimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol si evident cu obligația respectării măsurilor împotriva răspândirii COVID 19. Unitățile fitofarmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență. O prevedere extrem de importantă. Pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exportul pentru următoarele produse: grâu, orz, ovăz, porumb, soia, faină, ulei de semințe, zahăr, biscuiți, turte, tot ceea ce ține de panificație.”

A fost autorizată deplasarea în afara locuinței ]n anumite situaţii şi pentru anumite persoane. Între acestea se numără cei care vor să achiziționeze autovehicule sau să-şi repare maşina.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Este permisă circulația în afara locuinței sau gospodăriei a titularilor autorizaților și permiselor de pescuit comercial pe Dunăre, pe apele interioare și pe Marea Neagră în vederea desfășurării activităților de pescuit comercial și acvacultură precum și pentru valorificare și comercializarea produselor. Este permisă circulația în afara locuinței a apicultorilor spre și dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei.”

Totodată, a fost prelungită interdicţia referitoare la zborurile pe relaţia Spania pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Pentru a evita în viitor ceea ce am văzut cu toții la aeroportul din Cluj, începând de astăzi, autoritățile competente din România cum ar fi Ministerul Transportului sau Autoritatea Aeronautică vor aviza orice transport aerian chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităților județene. Prin acest articol, competența totală pentru decizia de aterizare, decolare intră în competența deciziei Ministerului Transporturilor.”

Ordonanța Militară nr. 8 impune montarea de dispozitive de dezinfectare în blocuri și dezinfectarea lifturilor şi a casei scărilor. Ministrul de Interne le-a mulțumit celor care rămân acasă și își protejează familia. Totodată, Marcel Vela le-a cerut românilor din diaspora să rămână acolo sunt și să îi iubească pe cei dragi de la distanță şi le-a reamintit că, în cazul în care vor veni în țară, vor petrece Paștele în carantină sau autoizolare.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook