Ouăle de Paște, mari consumatoare de energie solarăVopsitul oălor, misiune îndelungată și costisitoare în România! Potrivit datelor publicate de grupul energetic E.ON, pentru a fierbe şi vopsi ouăle de Paşti, în țara noastră sunt necesare trei zile de energie solară, în timp ce în Germania este suficientă o jumătate de zi. Asta, în condițiile în care îi întrecem pe nemți la consumul de ouă. Din aceste date rezultă că un român consumă, în medie, aproape 270 de ouă pe an, ceva mai multe decât germanii, care mănâncă, anual, circa 230 de ouă, aşa cum rezultă din datele Ministerului German al Alimentelor şi Agriculturii. Asta înseamnă mai puţin de un ou pe zi, în ambele cazuri.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Din situația prezentată de E.ON mai rezultă că, pentru a umple coșulețele cu ouăle bine fierte și frumos colorate pentru masa de Paște, sistemele de energie solară fotovoltaică din România ar trebui să furnizeze întreaga energie produsă timp de trei zile, doar pentru atingerea acestui scop. Este mult mai mult decât în Germania, unde sistemele de panouri fotovoltaice, mai numeroase decât cele de la noi, ar avea nevoie de doar o jumătate de zi””

În timpul sărbătorilor pascale, se estimează că se vor consuma circa trei ouă de persoană pe zi, ceea ce ar însemna că, în total, în România vor fi consumate circa 60 de milioane de ouă pe zi.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook