Ovi D Pop, când o fotografie face cât o mie de cuvinte...Uneori, o fotografie reușește să transmită mult mai mult decât o mie de cuvinte, iar dacă ai de-a face cu unele dintre cele mai bune fotografii din lume, atunci cu siguranță vei afla multe povești spuse prin imagini. Astăzi ne-am oprit la fotograful Ovi D Pop, născut în Oradea într-o zi de aprilie. Cu pasiune și un simț al detaliului special, Ovi reușește să răpească timpului o secvență de viață, să explice vizual un moment al zilei, să spuna o mică poveste care generează emoție atunci când o vezi transpusă în imagine. Cu o carieră de 30 de ani, fotografiile sale au fost răsplatite cu sute de premii, din care 300 sunt medalii de aur adunate de pe tot mapamondul. Prima medalie de aur din palmares a primit-o pentru o fotografie în care apare fiul său.

OVI D POP

”Când am început să fac fotografie artistică, prima mea medalie de aur cu o fotografie făcută fiului meu care este chiar aici fotografia”.

Dincolo se semnificație, multe dintre fotografii au asociată o poveste pe care fotograful a trăit-o, uneori cu emoții și chiar cu riscuri.

”Am zburat cu avionul, pot să spun că am fost primul care a fotografiat Stâna de Vale.”

Una dintre cele mai premiate fotografii, reprezentativă pentru portofoliul artistului fotograf, este o imagine de compoziție în care un loc din Bihor este surprins în două anotimpuri. Acest peisaj a făcut cunoscut în lume și a conferit valoare unui drum șerpuit de munte.

OVI D POP, fotograf

”Am văzut o pădure de salcâm foarte compactă pentru că tendința celorcare dețin drone este să fotografieze serpentine..."

Anul acesta, orădeanul ocupă locul 9 în topul mondial al artiştilor fotografi cu cele mai multe imagini acceptate, jurizate şi premiate la competiţiile de profil. Trofeele obținute de Ovi D Pop acoperă un perete întreg în studioul fotografului.

OVI D POP, fotograf
”Una dintre cele mai frumoase medalii pe care le-am câștigat este de la episcopia romano-catolică.”

Ovi D Pop este primul fotograf care a reușit să surprinda în cea mai complexă suită de imagini frumusețea orașului Oradea și a județului Bihor. Este autor al mai multor ghiduri de călătorie ilustrate prin care este prezentat lumii o parte din farmecul local pe care îl are Bihorul, cu oamenii, obiceiurile și peisajele sale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook