Pădurea Cercetașilor din Popești-Leordeni, vandalizatăPădurea Cercetașilor din Popești Leordeni, județul Ilfov, distrusă pentru a face loc gunoiului! Potrivit șefului Centrului Local “Lupii Ageri” Popești-Leordeni, Ovidiu Ciutescu, unul dintre inițiatorii proiectului „Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetașilor”, puieții plantați de cercetași au fost smulși din pământ, rupți sau tăiați. Munca a peste o mie de copii-cercetași din București și din județele Ilfov și Buzău, care au participat la o amplă acțiune de împădurire în imediata vecinătate a ruinei Arenei "Viscofil", în cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetașilor”, a fost, practic, aruncată la gunoi. Au mai rămas circa trei mii de puieți, dintre cei peste 16.000 din speciile stejar roșu, ulm, frasin, tei și sânger.

OVIDIU CIUTESCU, șef, Centrul Local "Lupii Ageri" Popești-Leordeni “Unde stau eu în momentul acesta și vedeți dumneavoastră aceste frumoase urme, a fost o pădure, o pădure plantată de acești copii. Puteți să observați ce a mai rămas din această pădure, uitați cum și-a bătut joc de munca unor copii, de banii care s-au băgat aici, de speranțele pe care ni le-am pus.”

Deși în imagini se văd grămezile de gunoi și puieții distruși, primarul localității Popești Leordeni, Petre Iacob, susține că locul este intact și, că, de fapt, este criticat pe nedrept de Ovidiu Ciutescu. Mai mult, el spune că primăria a preluat inițiativa de plantare a puieților.

PETRE IACOB, primar, Popești-Leordeni, jud. Ilfov “Nu s-a distrus nimica. Mai sunt trei mii de puieți, ne-am apucat noi să-i plantăm noi de la primărie.”

Pe locul împădurit de cercetași a fost o groapă de gunoi în care fuseseră depozitate și resturi de la cutremurul din 1977. Au fost ecologizate opt hectare de teren, din care patru urmau să devină zonă verde. Peste trei hectare din această suprafață a fost împădurită de copii. Ciutescu spune că Primăria Popești Leordeni, prin parteneriatul pe care l-a semnat cu Cercetașii României, s-a obligat să asigure paza plantației.

OVIDIU CIUTESCU, șef, Centrul Local "Lupii Ageri" Popești-Leordeni “Uitați cum au ajuns acești copaci, sunt sute de copaci, puși de acești de copii, au muncit copiii. Uitați, sunt tăiați, sunt tăiați intenționat cu foarfeca, sunt sute de copaci, te apucă nervii când te uiți. Uitați-vă ce nesimțire!”

Ovidiu Ciutescu spune că a sesizat Primăria Popești-Leordeni și Garda de Mediu cu privire la vandalizarea Pădurii Cercetașilor, dar va depune plângere și la Parchet. Deocamdată, așteaptă răspunsuri de la instituțiile sesizate.

PETRE IACOB, primar, Popești-Leordeni, jud. Ilfov “Nu am primit sesizarea, am citit de pe site-ul lui, unde mă critică de dimineața până seara.”

Potrivit șefului organizației ”Lupii Ageri”, administrația locală nu a inclus plantația de puieți în spațiul verde, așa că localnicii continuă să arunce gunoi pe acest teren. Primarul Petre Iacob susține, însă, că propunerea de includere a Pădurii Cercetașilor este în atenția administrației locale și că va fi inclusă pe agenda primei ședințe de consiliu local.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook