Păduri virgine de fag din România, preluate în Patrimoniul UNESCOPădurile din România, în patrimoniul UNESCO! Mai exact, aproape 25.000 de hectare de păduri virgine de fag din România au fost incluse în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO! Decizia a fost luată cu prilejul celei de-a 41-a sesiuni a organismului internațional, care s-a desfășurat vineri la Cracovia, în Polonia. Dintre pădurile de fag protejate de UNESCO, majoritatea se află în proprietatea publică a statului și sunt administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva. Doar aproximativ 340 de hectare se află în proprietate privată. Romsilva are în administrare șapte situri. Cel mai mare dintre acestea se află în Parcul Național Domogled - Valea Cernei, cu o suprafață de circa 10.300 de hectare. Preluarea pădurilor de fag din țara noastră în patrimoniul UNESCO nu salvează, însă situația dezastruoasă a fondului forestier românesc, decimat fără scrupule, din '90 încoace. Potrivit datelor Greenpeace, în România se taie peste trei hectare de pădure la fiecare oră. Astfel, munți întregi au fost exploatați fără discernămând, sub privirile impasibile ale autorităților și în absența vreunei reacții sănătoase din partea politicului. Firmele de exploatare forestieră au intrat chiar și în ultimele păduri virgine din țara noastră, din zona Lacului Vidraru, iar dovadă stau filmele publicate pe internet de organizații nonguvernamentale care trag de ani de zile semnale de alarmă cu privire la dezastrul pădurilor. Nici la nivel global situația nu este mai îmbucurătoare. Omenirea a pierdut 2,3 milioane de kilometri pătrați de pădure, în timp ce au fost plantați copaci pe doar o treime din suprafața defrișată.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook