Palatul Parlamentului, luat cu asalt



Aproximativ 2.000 de persoane au protestat în fața sediului Parlamentului, față de implementarea obligativității certificatului verde la locul de muncă și față de restricțiile impuse de autorități, în contextul pandemiei.

VOX ”Este interzis a se îngrădi drepturile și libertățile fundamentale și să existăm pe baza unui certificat, indiferent cum se va numi el, pentru ce va fi.”

VOX ”Suntem aici să le spunem ocupanților Parlamentului României, care nu mai reprezintă poporul român, ci alte interese, că nu vom accepta niciodată să punem la dispoziția cuiva interiorul nostru pentru așa-zise libertăți din exteriorul nostru.”

VOX ”Toată Europa e în carantină, deși s-a vaccinat mult mai mult ca noi. Vrem tratamente românești, nu altceva, de la medicii onești.”

Aproximativ 300 de manifestanți au reușit să treacă de gardurile de protecție ale jandarmilor și au pătruns în curtea Parlamentului, încercând, ulterior, să forțeze și intrarea în sediul Senatului.

CĂTĂLIN STEGĂROIU, șeful Jandarmeriei Capitalei ”- Cum au intrat protestatarii în curtea Palatului Parlamentului? - Tocmai am explicat, prin forțarea agresivă a porții de acces și ruperea încuietorii acelei porți.

Mai mulți protestatari s-au plâns că jandarmii au acționat asupra lor cu spray lacrimogen, însă șeful Jandarmeriei Capitalei, Cătălin Stegăroiu, susține că forțele de ordine nu au folosit mijloacele din dotare intenționat, ci unul dintre spray-uri s-a declanșat din greșeală.

CĂTĂLIN STEGĂROIU, șeful Jandarmeriei Capitalei ”Dintr-o greșeală, la un dispozitiv, s-a apăsat din cauza presiunii care a fost pe cordon, s-a apăsat din greșeală pe un spray, dar o singură situație izolată.”

FLORINA ILICEA, reporter  ”Protestul a început pașnic, dar a degenerat în scurt timp. Protestatarii, care au forțat intrarea în Palatul Parlamentului, au fost opriți cu greu de către jandarmi. După cinci ore de scandări și vociferări, timp în care au izbucnit altercații chiar și între protestatari, aceștia s-au încolonat și au pornit în marș către Piața Victoriei.”

Protestatarii au vandalizat câteva mașini din curtea Parlamentului, pe care au scris mesaje insultătoare, cu ajutorul unor spray-uri colorate. Oamenii legii au precizat că aceștia vor fi trași la răspundere.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook