Parastasul Regelui Mihai



În Vechea Catedrală Episcopală și Regală a Mănăstirii Curtea de Argeș a avut loc, astăzi, parastasul de un an al regelui Mihai I al României. După slujba, care a început la ora 12.00, a fost înălțată o rugăciune la mormântul fostului suveran. La parastas au fost prezenți principesa Margareta, custodele Coroanei, principele Radu, principesa Elena și soțul ei, Alexander Nixon, principesa Sofia și principesa Maria. La slujba, care a fost publică, au avut posibilitatea să participe toți cei care au dorit să cinstească memoria ultimului rege al României. Printre aceștia, s-au numărat nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae, și soția acestuia. Momentul de reculegere de la mormânt, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale, a avut caracter privat și au participat doar membrii Casei Regale.

ANA IACUB, reporter ”O coincidență ciudată, ultimul suveran al Româiei a venit pe lume într-o zi de marți și a plecat tot într-o zi de marți. Mai exact, s-a născut pe 25 octombrie 1921, care a fost într-o zi de marți. A fost o naștere cu complicații, care s-a finalizat seara, în urma intervenției medicilor, la Castelul Foișor din Sinaia. A trăit 96 de ani și 40 de zile. S-a stins tot în 5 decembrie 2017, tot într-o zi de marți, la reședința sa din Aubonne, în Elveția.”

În 16 decembrie 2017 au fost organizate funeralii naționale. Pe drumul către Curtea de Argeș, unde fostului suveran i-a fost pregătit locul de veci, sicriul regal a fost salutat de zeci de mii de români. Descendent al celor mai importante familii regale și imperiale ale Europei, printre ele numărându-se familiile regale britanică, rusă și habsburgică, stră-strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii și văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la funeraliile sale au participat membri ai caselor regale din Europa și persoane cu titluri nobiliare. În martie 2016, Casa Regală anunța că Regele Mihai suferă de cancer. A fost și momentul în care s-a retras din viața publică. Boala, vârsta înaintată și moartea reginei Ana, la 1 august 2016, i-au grăbit sfârșitul. Fostul suveran își doarme somnul de veci alături de Regina Ana, în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeș. Înainte de a se stinge din viață, Regele Mihai a predat succesiunea la tron Principesei Margareta.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook