Pasajul Sudului a fost inaugurat, deşi nu a fost finalizat în totalitate



Pasajul Sudului din Capitală a fost astăzi inaugurat, deşi nu este gata! Pasajul are patru benzi, două pe fiecare sens, patru scări rulante şi opt lifturi pentru persoane vârstnice şi cu dizabilităţi. Conform contractului încheiat cu constructorul, valoarea totată a lucrărilor este de 127 de milioane de lei. 90% din bani ar fi trebuit să vină de la Uniunea Europeană, dar primăria a pierdut finanţarea, din cauza unor erori de proiectare. Astfel, au fost folosiţi doar 15% bani europeni pentru acest proiect.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei

„Contractul a fost semnat în 2014 cu termen de finalizare 2015. Din cauza unor erori de proiectare şi a slabului management, acest proiect a fost blocat. Benefiicile sale sunt ff mari. Practic, fluidizează traficul în zona de Sud a Capitalei, creşte viteza de circulaţie şi scade cu 70% timpul de aşteptare în trafic."

În octombrie, Gabriela Firea anunţa că pasajul ar urma să fie finalizat în primăvara anului 2017. Ulterior, primarul general anunţa că 15 iulie ar fi o dată „rezonabilă” de deschidere a pasajului. Nu a fost să fie însă nici acest termen. Aşa că abia astăzi, la trei ani de la începerea lucrărilor, pasajul a fost inaugurat. Dar nu complet. Zona de tramvai, de exemplu, va fi inaugurată abia pe 10 septembrie. Asta doar dacă acest termen va fi respectat!

Acesta este unul dintre cele opt proiecte pentru care municipalitatea a obţinut finanţare europeană şi care trebuia finalizat până în decembrie 2015. Având în vedere că lucrările nu au fost încheiate la termenul stabilit, cu o săptămână înainte de sfârşitul lui 2015, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat prelungirea acestui proiect, alături de alte şase, precum şi alocarea unor sume de la bugetul local în acest sens.

 

 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook