Pasajul Unirii, complet transformatPasajul Unirii, reabilitat și complet transformat, va fi redeschis circulației duminică-seară, cu ocazia începerii anului școlar. Intervenții au fost făcute și pentru evitarea inundațiilor care au afectat deseori pasajul. Împreună cu specialiștii de la Apa Nova, muncitorii au sigilat elementele din pânza freatică și au creat multiple elemente de dren. Reţelele edilitare de apă şi canal și cele electrice au fost înlocuite și a fost montat și nou sistem de supraveghere video. Totodată, pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situaţii de urgenţă, dar şi cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă.

FLORINA ILICEA, reporter ”Peste 1.800 de ore de muncă au fost necesare pentru ca această transformare a Pasajului Unirii, pe care o vedeți aici, să fie posibilă. Pentru a crește vizibilitatea în tunel, au fost instalate aproape 500 de corpuri de iluminat.”

La suprafață au fost instalați 30 de stâlpi de iluminat, precum și 150 de proiectoare pe rampă. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că pasajul a devenit mult mai sigur pentru conducătorii auto.

DANIEL BĂLUȚĂ, primar, Sector 4 București ”Avem toate manoperele de punere în siguranță pe care ni le-au dictat cei de la Universitatea Tehnică de Construcții București, respectiv experții pe care i-am angajat. Avem panouri absorbante, astfel încât, în situația nefericită în care se întâmplă un accident, să reducem forța impactului. Astăzi, avem un sistem automatizat care se declanșează în momentul în care crește concentrația de monoxid de carbon, respective de dioxid de carbon, în interiorul pasajului. Ventilatoarele pe care le vedeți, pornesc.”

Lucrările au început în 19 iunie și au durat 77 de zile. Finanțarea, asigurată exclusiv din bugetul Primăriei Sectorului 4, se ridică la 12 milioane de euro.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook