Pasionații de robotică, premiațiCâștigătorii Concursului de Robotică "Looking for the New Shakey”, organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, și-au primit, joi, premiile, în incinta Teatrului Metropolis, din București.

SERGIU NISTOR, elev, Colegiul Național „Costache Negri” Galați "Noi am câștigat premiul de sustenabilitate, care se pliază perfect peste ce valori are clubul nostru. Din punctul nostru de vedere, nu vrem doar să facem roboți doar pentru noi, să participăm la concursuri doar pentru noi, vrem să ajutăm, practic, să adăugăm o valoare planetei noastre în același timp."

Cu această ocazie, participanții la concurs și-au prezentat inovațiile în materie de robotică.

VLAD ALEXANDRU PĂTRULESCU, elev, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu "Este practic o platformă multifuncțională și a câștigat prin faptul că este folosit într-un mod universal, pentru diferite activități și scenarii de lucru. Știe să se adapteze la teren accidentat, poate să navigheze zone înguste, greu accesibile omului, și în medii toxice."

NICOLETA IACOB, manager companie IT "Aceste inițiative care nu fac decât să dezvolte foarte mult partea aceasta de inovație, partea de pasiuni pe care copiii aceștia le au. Am simțit pe deplin emoțiile lor, atât în glas, cât și în mânuțele care încercau să ne arate acolo funcționalitățile proiectelor lor."

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat, în perioada 26 mai – 13 iulie, prima ediție a Concursului de Robotică "Looking for the New Shakey”. Competiția, care s-a adresat tuturor pasionaților de robotică din România, indiferent de vârstă, a avut drept scop descoperirea celor mai inteligenți roboți creați în țara noastră, dar și încurajarea dezvoltării de noi roboți cu aplicabilitate practică.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook