PE a adoptat rezoluția privind marcarea a 30 de ani de la RevoluțieParlamentul European a adoptat un proiect de rezoluție privind împlinirea a 30 de ani de la Revoluția română din 1989. Prin acest document, legilsativul european solicită statului român să îşi intensifice eforturile pentru a elucida adevărul privind Revoluţia din decembrie 1989. Totodată, instituţiilor Uniunii Europene şi statelor membre li se solicită să facă toate eforturile, astfel încât crimele săvârşite de regimurile comuniste să nu fie uitate şi să garanteze că se nu vor mai repeta niciodată.

ADINA VĂLEAN, comisar european pentru Transporturi

"În acea iarnă din 1989, românii au luptat pentru libertate, drepturi fundamentale, domnia legii şi democraţie. Aceste valori constituie fundamentul Europei noastre, aşa cum o ştim astăzi, dincolo de diferenţele de limbă, de rasă sau tradiţii. Am trăit apoi tranziţia către democraţie, ani de tranziţiwe care au culminat cu aderarea ţării mele la Uniunea Europeană."

TRAIAN BĂSESCU, europarlamentar

"Este un moment în care românii au spus „nu” hotărât comunismului, cu sacrificiul vieții lor și au revenit în familia europeană."

DACIAN CIOLOŞ, europarlamentar

"Oamenii nu îşi făceau iluzii că vor fi iertaţi de regim. Ştiau că-şi riscă viaţa. Şi totuşi au ieşit în stradă. Au ales libertatea, au avut curajul să denunţe dictatura."

Europarlamentarii au adoptat rezoluția dedicată Revoluţiei din decembrie 1989 din România cu 513 voturi pentru, 18 voturi împotrivă şi 87 de abțineri.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook