Pe pârtiile din Stâna de Vale, condiții sigure pentru turiști



Dacă pe pârtiile din alte stațiuni se înregistrează accidente, iar unii turiști ajung la spital cu traumatisme și fracturi, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor nu există niciun incident de acest gen. Turiștii atrași de frumusețea stațiunii acoperite de un strat de zăpadă de peste un metru grosime au parte de sporturi de iarnă în condiții de siguranță, sub ochii vigilenți ai salvamontiștilor.

LUCIAN NISTOR, salvamontist, Salvamont Bihor „Din fericire, nu au fost evenimente, sperăm ca până la sfârșitul weekend-ului să rămână acest trend. Este o dovadă că practicanții sporturilor montane, respectiv schi și săniuș, sunt responsabili, adaptează echipamentul la condițiile de schi și au grijă atât de ei cât și de ceilalți practicanți.” 

VOX „E frumos, zăpada e bună vremea e bună.” 

VOX „Am venit doar cu copilul. Suntem din Oradea, suntem prima dată aici și e foarte frumos. Zăpada e bună, neașteptat e bună.” OUT 00:11

VOX „Cu familia, foarte bine, e frumoasă și vremea acum. Am avut noroc de un pic de zăpadă.”

VOX „Ma dau cu sania și schiurile.”

VOX „- Mă simt bine. - Pârtia cum este? - Este foarte bună, este bine făcută și se poate merge bine pe ea.”

VOX „- De ce ai venit la Stâna de Vale? - Pentru că vreau să schiez mult.”

VOX „- Cum e zăpada? - Destul de bună pentru schiat. Mi-am închiriat 4 ture și asta e ultima tură.”

Salvamontiștii spun că, pentru o vacanță la munte fără incidente, trebuie respectate câteva condiții.

LUCIAN NISTOR, salvamontist, Salvamont Bihor „În primul rând, să schieze responsabil, să verifice starea vremii și condițiile de zăpadă informându-se atât la punctul Salvamont cât și la administratorii domeniului schiabil, astfel încât să se poată bucura în fiecare clipă de aceste momente. Asigurăm permanent, de luni până duminică, în Stâna de Vale. Pentru informații, cât și pentru prim ajutor, se pot adresa colegilor mei la punctul Salvamont situat la baza pârtiei. " 

Dacă în acest sfârșit de săptămână vremea s-a mai încălzit puțin, la începutul săptămânii viitoare se prognozează o răcire semnificativă și ninsori abundente. Practic, în weekend-ul viitor, condițiile de practicare a sporturilor de iarnă la Stâna de Vale vor fi și mai bune.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook