Pensii mai mari și asigurarea sporurilor angajaților din Sănătate



Veniturile angajaților din Sănătate și pensiile, pe agenda Guvernului! Premierul Viorica Dăncilă a declarat, aseară, că, de la 1 iulie, punctul de pensie va crește, de la 1.000 de lei, la 1.100, iar pensia minimă va crește, de la 520 de lei, la 740 de lei. Ea a precizat că vrea ca legea pensiilor să aducă echilibru, la fel cum a adus şi legea salarizării. Șefa Guvernului a mai spus că, în 2019, punctul de pensie va ajunge la 1.265 de lei, iar în 2020 va ajunge la 1.775 de lei. Dăncilă a menționat că, la Ministerul Muncii, sunt, încă, discuţii privind legea pensiilor, dar mai trebuie făcute calcule, astfel încât să să se ajungă la o formulă care să fie pliată pe realitatea din România, să aducă un plus pentru parlamentari. Premierul a făcut precizări și referitor la Pilonul II de pensii. Ea a negat informațiile potrivit cărora, în ultimul an, s-ar fi diminuat sumele virate către Pilonul II.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Sunt discuții foarte aplicate în cadrul Pilonul II de pensii. Sunt discuții chiar cu administratorii pensiilor private, dar, vreau să neg un lucru care a apărut foarte mult în spațiul public în ultima perioadă. Spuneau mulți că este vorba de o diminuare a sumelor virate către Pilonul II de pensii, în 2018, față de 2017, și vreau să vă dau două cifre. Contribuțiile la Pilonul II de pensii, în ianuarie 2017, era de 493 de milioane de lei. În ianuarie 2018, 590 de milioane de lei, deci vorbim de o crestere de 19,6%.”

Viorica Dăncilă a explicat și că, în urma discuţiilor de la Guvern cu managerii de spitale, a fost aprobat un set de măsuri, între care plata suplimentară pentru gărzi sau posibilitatea ca utilităţile spitalelor să fie plătite de către administraţiile locale. În cursul acestei săptămâni vor avea loc discuţii cu reprezentanții sindicatelor, astfel încât, până la 15 mai, nimeni să nu aibă venituri mai mici de 20% peste venitul din decembrie 2016. Câteva mii de angajaţi din sănătate au protestat, joi, în Piaţa Victoriei, iar reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, iar în 11 mai este programată o grevă generală, din cauza "haosului din sănătate", unde unele venituri au scăzut cu până la 1.300 de lei, în urma aplicării salarizării unitare.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook