Pensionari versus asistaţi socialMinistrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit despre o nouă lege pentru un milion de pensionari. Aceasta a declarat că cei care au cotizat mai puțin de 10 ani la pensii vor avea o lege specială prin care pensia lor nu se va mai actualiza odată cu creșterea punctului de pensie.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii

"Așa sunt și la ora actuală pentru că li se spune pensionari dar beneficiază de pensia minimă garantată și neavând stagiu minim de cotizare de 10 ani nu sunt pensionari. Ne gândim și la ei ca dovadă că anul trecut s-a crescut pensia minim- garantată cu 30%, anul asta avem o creștere de pana la 640 lei dar e adevărat că vor beneficia de legislație proprie pentru că nu pot crește punctul de pensie ca ceilalti pensionari care au cotizat mai mult."

Ea a spus că, în ceea ce priveşte pensionarii care au un stadiu de cotizare de peste 10 ani, va fi o discuţie separată pe Legea pensiilor.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii
"In ce priveste programul de guvernare avem prevazut 30% in primii doi ani si cate 10 la suta in ceilalti doi ani pana in 2020 pensionarii care au un stadiu de cotizare de peste 10 ani pe legea pensiilor, ei vor creste pe legea de pensie. Evident ca majorarile trebuie sa fie altele decat pensia minim garantata, nu i-am scăpat din vedere nici pe cei care au pensia garantata ca dovada ca in ultimii 2 ani vor creste cu 60%."

Ministrul Muncii a mai declarat că nu vrea să dea niciun termen privind finalizarea proiectului noii legi a pensiilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook