Pericol de avalanșă, în munți



Două persoane au fost surprinse sâmbătă, de o avalanşă, sub Vârful Ţigăneşti din Munţii Bucegi. La fața locului au intervenit salvamontiștii, care au descoperit că o persoană era rănită.

prin telefon: SABIN CORNOIU, preşedinte, Salvamont România „Două persoane, două alpiniste au încercat să facă un traseu către zona înaltă de creastă şi pe un anumit segment au fost surprinse de o avalanşă. Spre norocul lor, avalanşa chiar dacă a fost de mari dimensiuni a reuşit să le scoată repede la suprafaţă. Ambele au reuşit să se autosalveze din avalanşă, dar au fost duse de zăpadă la o distanţă mare una de alta.” 

Alpinistele au fost salvate de salvamontiştii din Râşnov, iar una dintre ele a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale. Salvamontiștii spun că a crescut alarmant numărul intervenţiilor, iar cele mai multe apeluri au fost la echipa din Lupeni. De asemenea, menționează că, la ora actuală, planează pericolul producerii avalanșelor.

prin telefon: SABIN CORNOIU, preşedinte, Salvamont România „Avem de circa două săptămâni un risc de avalanşă însemnat, asta însemnând trafic grad 3, 4 în majoritatea masivelor din România. Încet, încet, acest risc a scăzut, dar este acum la nivelul 3, deci încă un nivel însemnat. Este bine ca turiştii care merg în zona înaltă de creastă, în această perioadă, să înţeleagă că riscul de avalanşă există. El persistă în continuare în majoritatea masivelor montane.”

Pentru a preveni incidentele neplăcute, salvamontiştii îi avertizează pe turiști să ia în serios pericolele din această perioadă.

prin telefon: SABIN CORNOIU, preşedinte, Salvamont România „Straturile de zăpadă nu au făcut încă coeziunea necesară ca muntele să fie sigur şi atunci este bine ca turiştii care merg pe munte şi care nu pot să îşi amâne turele planificate să încerce să abordeze trasee care li se par cele mai sigure. Traseele care evită zonele în care se pot produce avalanşe, să încerce să facă cât mai bine şi să estimeze cât mai bine riscul zonei şi să facă un management al riscului şi atunci să decidă dacă continuă tura sau se întorc. Muntele este acolo de mii de ani şi cu siguranţă mai pot aştepta câteva zile sau câteva săptămâni până condiţiile vor permite ca toiurile să se desfăşoare într-o relativă siguranţă.” 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook