Pericol de inundații pe Dunăre, la Galați



Dunărea a depășit deja cota de atenție si a provocat primele pagube, la Galați! Pasarelele mai multor restaurante de pe faleză au fost inundate, iar localnicii se așteaptă la tot ce e mai rău.

VOX: "Ce credeți că se întamplă, iar o să inunde? Cel de sus, atât."

Nivelul Dunării a depăşit cu trei centimetri cota de atenție, iar debitul fluviului este de peste 11 mii de metri cubi pe secundă. Aproape dublu față de media multianuală a lunii martie. Riscul de inundaţii creşte odată cu încălzirea vremii.

VOX: "A trecut de cota de atenție, cel de sus."

VOX: "Sigur o să intre pe zona pietonală, mai are puțin și deja se anunță încă ploi și deja e mare."

În 2010, când apele Dunării au făcut ravagii la Galați, autoritățile au promis că vor ridica un dig care să protejeze cartierele din zona Portului. Nu şi-au respectat promisiunea.

VOX: "Știți că în 2010 autoritatile spuneau că o să facă un dig, (...) nu știu câți mai credem, (...) poate să mai treacă încă 30 de ani că tot aia e."

VOX: "Autoritățile au promis și pod pe sub Dunăre, tunel pe sub Dunăre și tot așa, numai promisiuni ca de obicei."

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a luat măsuri pentru situaţiile care pot apărea din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

RAED ARAFAT, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne

"Suntem pregătiţi. Şi când ştim că există orice situaţie care poate pune în pericol, imediat se acţionează şi preventiv pe îndiguire dar şi pe evacuare. (...)
Ca şi interventii pentru alunecări, este prevenirea apariţiei unei victime. Unde e risc major trecem la evacuare, din partea noastra acordam tot sprijinul inclusiv cu expertiză şi cu analiza clară despre modul în care evoluează o alunecare sau care este viteza cu care are loc."

Până la 31 martie, este cod portocaliu pe Dunăre, sector aval Gruia - amonte Giurgiu, pentru creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie. Nu doar fluviul ameninţă să se reverse, ci şi alte cursuri de apă din sudul şi sud-estul ţării. Este cod galben de inundaţii în judeţele Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Buzău, Constanţa şi Tulcea.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter: "Hidrologii au instituit un cod galben de inundaţii pe râuri din 11 judeţe, până miercuri, la ora 18:00. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunță că se pot se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook