Pericol de inundații pe Dunăre, la GalațiDunărea a depășit deja cota de atenție si a provocat primele pagube, la Galați! Pasarelele mai multor restaurante de pe faleză au fost inundate, iar localnicii se așteaptă la tot ce e mai rău.

VOX: "Ce credeți că se întamplă, iar o să inunde? Cel de sus, atât."

Nivelul Dunării a depăşit cu trei centimetri cota de atenție, iar debitul fluviului este de peste 11 mii de metri cubi pe secundă. Aproape dublu față de media multianuală a lunii martie. Riscul de inundaţii creşte odată cu încălzirea vremii.

VOX: "A trecut de cota de atenție, cel de sus."

VOX: "Sigur o să intre pe zona pietonală, mai are puțin și deja se anunță încă ploi și deja e mare."

În 2010, când apele Dunării au făcut ravagii la Galați, autoritățile au promis că vor ridica un dig care să protejeze cartierele din zona Portului. Nu şi-au respectat promisiunea.

VOX: "Știți că în 2010 autoritatile spuneau că o să facă un dig, (...) nu știu câți mai credem, (...) poate să mai treacă încă 30 de ani că tot aia e."

VOX: "Autoritățile au promis și pod pe sub Dunăre, tunel pe sub Dunăre și tot așa, numai promisiuni ca de obicei."

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a luat măsuri pentru situaţiile care pot apărea din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

RAED ARAFAT, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne

"Suntem pregătiţi. Şi când ştim că există orice situaţie care poate pune în pericol, imediat se acţionează şi preventiv pe îndiguire dar şi pe evacuare. (...)
Ca şi interventii pentru alunecări, este prevenirea apariţiei unei victime. Unde e risc major trecem la evacuare, din partea noastra acordam tot sprijinul inclusiv cu expertiză şi cu analiza clară despre modul în care evoluează o alunecare sau care este viteza cu care are loc."

Până la 31 martie, este cod portocaliu pe Dunăre, sector aval Gruia - amonte Giurgiu, pentru creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie. Nu doar fluviul ameninţă să se reverse, ci şi alte cursuri de apă din sudul şi sud-estul ţării. Este cod galben de inundaţii în judeţele Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Buzău, Constanţa şi Tulcea.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter: "Hidrologii au instituit un cod galben de inundaţii pe râuri din 11 judeţe, până miercuri, la ora 18:00. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunță că se pot se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook