Pericolul administrării ”după ureche” a oxigenului



Semnal de alarmă transmis de medici, după ce, în ultima vreme, au avut de-a face cu tot mai mulţi bolnavi de COVID-19, care și-au administrat singuri oxigen, acasă.Aceștia și-au cumpărat din comerţ concentratoare de oxigen sau spray-uri cu oxigen destinate alpiniştilor. Medicii spun că evaluarea stării de sănătate şi tratamentele cu oxigen trebuie făcute în spital.

prin telefon: ADRIAN MARINESCU, director medical, Institutul „Matei Balş” ”Problema cu administrarea de oxigen la domiciliu nu este de luat în calcul în infecția cu SARS CoV-2, decât în situația în care pacientul a fost în spital, și-a rezolvat forma acută de boală și, la un moment dat, rămâne cu un grad de insuficiență respiratorie, cu un necesar mic de oxigen și, atunci, medicul curant îi indică să folosească acest concentrator, cu monitorizarea respectivă. Deci, doar în această situație. Saturația în oxigen trebuie apreciată la fiecare în parte, pentru că sunt persoane care au afecțiuni cronice și au un nivel al oxigenului, o saturație în oxigen, în mod normal la 92, de o viață și, atunci, nu e o problemă, decât dacă față de valoarea pe care o are este o scădere.”

Zilnic, la spitale ajung bolnavi de COVID-19 cu o stare de sănătate agravată din cauză că întârzie prezentarea la medic. Din păcate, în unele cazuri, formele sunt atât de severe, încât bolnavii ajung direct la Terapie Intensivă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook