Pericolul căpușelorVremea caldă a trezit la viață căpușele! Un bărbat dintr-un sat din județul Buzău care a fost mușcat de căpușă a fost diagnosticat cu boala Lyme. Bărbatul a primit tratament adecvat și acum se simte bine. În cazul altor două persoane sunt așteptate analizele de laborator pentru a vedea dacă suferă de această afecțiune. În total, 22 de persoane au ajuns la medic în ultima perioadă, după ce au fost mușcate de căpușe.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Medicii ne atrag atenția să purtăm haine deschise la culoare pe care pot fi observate cu ușurință insectele. În caz de mușcătură, persoana respectivă nu trebuie în niciun caz să încerce scoaterea din piele a căpușei, ci trebuie să se prezinte de urgență la medic."

O modalitate de recunoaștere a mușcăturii de căpușă este punctul roșu de pe piele, înconjurat de un inel roșu bine delimitat, care în câteva zile își modifică formă. Dacă insecta nu este îndepărtată corect și în totalitate, există pericolul unor boli grave, cum este boala Lyme, sau borelioza. Aceasta apare în cazul în care căpușa este infectată cu o bacterie numită Borrelia Burgdorferi. Simptomele sunt asemănătoare gripei: lipsă de energie, dureri de cap, dureri musculare și articulare. De cele mai multe ori, boala Lyme este tratabilă cu antibiotice, în special atunci când infecția este diagnosticată și tratată precoce.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook