Perle, la Evaluarea Națională 2020Evaluarea Națională și examenul de bacalaureat sunt, de ani de zile, o sursă inepuizabilă de perle ale elevilor. Iată câteva dintre perle culese de profesorii care au corectat lucrările anul acesta. Un text biografic referitor la Traian Vuia se pare că a provocat din plin izvorul de umor involuntar. „Traian Vuia a proiectat un automobil …gen de zburat”; „Traian Vuia s-a născut în județul de azi Traian Vuia”; „A rămas fără bani de facultate și se împiedica de piedici ca să-și facă avion de zbor”; „Traian era lipit, lipit. Un an a stat la facultate, dar a strălucit mai departe. Și a plecat la Paris să cerșească.” Gramatica limbii române a fost, de asemenea, supusă torturii. „Cuvântul “balconaș” s-a format dintr-un balcon, prin metoda constrângerii.” Anul acesta am aflat că „Rolul cratimei din “să urce-n pod” e să se urce în pod. „Cuvântul „oprită” s-a format după ce a închis cineva geamul, iar lumina fierbinte a soarelui s-a oprit în el.” Un elev a inventat un sinonim pentru adjectivul “ciudată” și anume: “uird”, transcris greşit din limba engleză.

COSMINA STOIAN, reporter ”Nu ştim dacă dascălii din comisiile de corectare s-au amuzat pe seama comentariilor și explicațiilor din categoria ”perle” sau dacă lucrările au fost notate corespunzător. Este posibil, totuși, să fi avut ceva griji cu privire la nivelul scăzut al pregătirii elevilor care aspiră la studii liceale. Astfel de formulări, deși sunt amuzante, demonstrează o pregătire extrem de precară în gimnaziu, lipsa unor noțiuni elementare de limba și literatura română, dar și la alte materii.”

Potrivit raportului specialiștilor care au realizat proiectul prezidențial România Educată, raport prezentat în decembrie 2018, peste 40 la sută dintre absolvenții ciclului gimnazial din România sunt analfabeți funcțional. Asta înseamnă că, dacă le dai un text, ei îl citesc și nu înțeleg nimic sau aproape nimic. Ultimului raport internațional realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, realizat în urma testărilor PISA în 70 de țări, arată că 42 la sută dintre adolescenții în vârstă de 15 ani sunt marcați de analfabetism funcțional.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook