Persoanele în izolare, monitorizateNoi măsuri de urgenţă din cauza alertei de coronavirus! Persoanele care sunt izolate la domiciliu și doresc să fie monitorizate de către cadrele medicale pot opta pentru asta! 300 de holtere aflate în patromoniul primăriei Sectorul 1 București și 1.000 de brățări au început să fie alocate, de azi, persoanelor aflate în izolare.

DANIEL TUDORACHE, primar, Sector 1
"Urmează în 4-5 zile să mai vină 500. Tot contractul nostru de 3000 de holtere care urmează să vină în circa o lună, o lună și jumătate. Toate holterele sunt plătite de Primăria Sectorului 1, după ce trece problema cu coronavirus se întorc la Primăria Sectorului 1 aceste holtere și vor intra înapoi în patrimoniu nostru și le punem la dispoziția locuitorilor Sectorului 1." 

Holterele sunt, practic, echipamente medicale care vor sta lângă patul celui izolat. Ele transmit 6 parametri medicali, printre care și EKG-ul. Brățările se poartă la mână și, în afară de localizare, indică temperatura și pulsul.

VICTOR COSTACHE, ministrul interimar Sănătății
"Acest sistem are 2 electrozi care se montează și aceștia vor monitoriza în timp real temperatura, monitorizează frecvența cardiacă, frecvența respiratorie, electrocardiograma și de asemeenea locația pacientului, care e cea mai importantă." 05.20

Centrul de telemedicină de la Sectorul 1 va fi cel care va monitoriza localizarea, temperatura și frecvența cardiacă a celor aflați în izolare.

VICTOR COSTACHE
ministrul interimar al Sănătății

"Telemedicina este o parte din medicina viitorului ca și specialist am văzut imediat potențialul acestui instrument medical fantastic. Este vorba de o soluție inovativă care se va aplica pentru prima data în Europa în acest context. Dovadă este numărul mic deocamdată de pacienți infectați cu COVID 19 pe teritoriul României. Scopul nostru este de a motitoriza rapid toți pacienții din București care sunt în izolare la domiciliu pentru a preîntâmpina orice posibilă apariției a infecției cu Coronavirus și a dezvoltării unor complicații aferente."

În acest moment, România are peste 11.200 de oameni în izolare. În București, în acest moment sunt peste 600 de persoane aflate în izolare.

TORA APETRII, reporter
"Ministerul Sănătăţii a mai hotărât limitarea internărilor programate în spitalele aflate în subordinea sa. Mai mult, în funcţie de dinamica situaţiei privind coronavirusul, ar putea fi chiar interzise. Această măsură se impune atât pentru a asigura capacitatea de preluare a cazurilor de către spitale, cât şi pentru gestonarea eficientă a resurselor materiale şi umane.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook