Persoanele infectate cu noul coronavirus, diagnosticate, ulterior, cu o tulburare psihică



Veste bună pentru bolnavii de COVID-19! Un medicamentul cu anticorpi dezvoltat de Eli Lilly & Co. a primit autorizatia de utilizare de urgență din partea autorităților de reglementare americane, pentru tratarea cazurilor ușoare si moderate de COVID-19. Totodată, le oferă o rază de speranță pacienților, în condițiile în care, potrivit rezultatelor unui studiu Oxford, una din cinci persoane care au avut boala COVID-19 ajunge să fie diagnosticată, ulterior, cu o tulburare psihica, precum anxietatea, depresia și insomnia, care se manifestă în decurs de trei luni de la momentul primirii testului pozitiv. Efectul asupra psihicului este confirmat și de Călin, un tânăr din Iași aflat în izolare, după ce a aflat că este infectat cu SARS CoV – 2. El va sta 14 zile izolat de soția sa și de copilașul în vârstă de șase luni.

CĂLIN, pacient cu COVID-19 ”Este foarte complicată din punct de vedere psihic, în primul rând, peste anumite elemente fizice pe care le aduce virusul să zicem că am trecut, mulțumesc lui Dumnezeu, dar psihic este destul de complicat.” 

Călin spune că a ajuns în această situație după ce, aflând că a intrat în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus, s-a dus imediat să se testeze.

CĂLIN, pacient cu COVID-19 „Duminica trecută am intrat în contact cu o persoană care are COVID, imediat când a aflat a anunțat pe toată lumea, m-am autoizolat de familie, având și un copil micuț de șase luni, încerc să îmi protejez cât de mult se poate familia, am fost cât de repede am putut la un Centru Medical în Iași, am făcut testul iar undeva peste câteva ore, șapte – opt ore am aflat că sunt pozitiv.” 

Călin povestește că a avut simptome care l-au alarmat.

CĂLIN, pacient cu COVID-19 ”În primele două zile am avut un soi de febră, în prima aseară am avut 39 cu 8, o febră destul de mare, fiind tânăr nu m-am speriat și mi-am zis corpul meu o să lupte cu această febră, a doua zi s-a luptat un lucru care nu mi s-a întâmplat niciodată în viața asta, am avut 33 cu 9, aproape de o hipotermie, senzația, feeling-ul a fost unic. De două zile, din nou virusul își face prezentă apariția în corp, transpir foarte mult, nu am febră în schimb, transpit de schimb 10/12 tricouri pe zi și de aceea mă simt foarte slăbit.” 

Ca să nu ajungă în situația lui sau mai rău, tânărul îi sfătuiește pe toți să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Să poarte mască de protecție, să respecte distanțarea socială și să se spele pe mâini.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook