Pespective de angajare, după încheierea studiilor



Găsirea unui loc de muncă în România, după terminarea studiilor, depinde de regiune. Astfel, în țara noastră, se observă o împărțire. Una în care tinerii au perspective de angajare, iar cealaltă în care doar jumătate dintre cei care termină liceul sau facultatea își găsesc un loc de muncă, după maximum 3 ani de la finaliarea studiilor. Cel puțin așa rezultă din datele statistice publicate de Eurostat.

BIANCA ROTARU, reporter ”Bucureștiul și zonele din apropiere oferă perspective uriașe în ceea ce privește angajarea tinerilor imediat după încheierea studiilor și se compară cu elitele europene, din acest punct de vedere. Alte zone stau atât de rău, încât, jumatate dintre tinerii cu vârste pâna în 25 de ani nu reușesc să se angajeze în primii trei ani de la absolvire.”

Cu o rată de 71,6% înregistrată în 2018, țara noastră se află cu mai bine de zece procente sub media Uniunii Europene. Notabil este faptul că zona București-Ilfov stă mai bine, la acest capitol, față de regiuni din țări mai bogate. De exemplu, depășeste Zurich din Elvetia cu doua procente și Bruxelles-ul cu 30 de procente. Astfel, rata de ocupare a unui loc de muncă în rândul tinerilor absolvenți, în anul 2018, a fost de 91,25 în regiunea București – Ilfov, 80% în Nord-Est, 73,4% în regiunea Nord-Vest, 71,7 % în Sud-Est, 66,1% în regiunea de Sud a Munteniei, 65,6% în regiunea Sud-Vest a Olteniei, 63,3% în Vest și 51,8% în Centru. În 2018, 82% dintre absolvenții cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani din Uniunea Europeană s-au angajat. Rata de ocupare a acestei categorii a crescut anual, la nivelul Uniunii Europene, din 2013, cand era 75%. Varful de 98% a fost atins, în Germania, în Bavaria Inferioară. La polul opus, exista patru regiuni în care, în 2018, mai putin de o treime dintre absolventi și-au găsit un job. Trei se află în sudul Italiei și anume Sicilia cu un procent de 27%, Basilicata și Calabria, ambele cu 31%, iar cea de-a patra se află în Grecia, în Sterea Ellada cu 32%.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook