Peste 136 000 de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a BacalaureatuluiZi cu emoții pentru absolvenţii clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba şi literatura română. Peste 136.000 de candidaţi, 116.000 din promoţia curentă şi peste 19.000 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului. Elevii au avut mai multe subiecte de rezolvat, printre care realizarea unui eseu pe baza unui text aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real și Tudor Arghezi sau Eugen Barbu la Uman.

Ușor, simplu. A picat la subiectul trei Bacovia sau Blaga. Am scris Bacovia, știam cel mai bine.
Mi s-a părut foarte bine. A fost un examen foarte ușor din punctul meu de vedere, pentru că am învățat. Adică m-am pregătit pentru acest examen și nu au fost subiecte de dificultate mare.
Chiar simplu pentru cât am învățat și așa am învățat destul de mult și a fost neașteptat de simplu.

Iar așteptările din partea acestora sunt destul de mari.

Opt, nouă. A mers ok. Și la restul mate și fizică, doamne ajută să fie ceva ok. La fizică sunt pregătit, la mate mai merge un pic, dar no, să vedem ce o fi.
Am așteptări la 9 - 9.50, bineînțeles. 
 La un 8.50 peste, a fost destul de simplu.

Pentru a promova la Bacalaureat 2019, un candidat trebuie să susţină toate probele, să fie notat cu minimum nota 5 la fiecare dintre ele, iar media generală la probele scrise să fie cel puțin 6. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Însă, până atunci tinerii se vor pregăti pentru data de 3 iulie, când va avea loc proba obligatorie a profilului. Și pentru ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării care este programată joi, 4 iulie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook