Peste 136 000 de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a BacalaureatuluiZi cu emoții pentru absolvenţii clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba şi literatura română. Peste 136.000 de candidaţi, 116.000 din promoţia curentă şi peste 19.000 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului. Elevii au avut mai multe subiecte de rezolvat, printre care realizarea unui eseu pe baza unui text aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real și Tudor Arghezi sau Eugen Barbu la Uman.

Ușor, simplu. A picat la subiectul trei Bacovia sau Blaga. Am scris Bacovia, știam cel mai bine.
Mi s-a părut foarte bine. A fost un examen foarte ușor din punctul meu de vedere, pentru că am învățat. Adică m-am pregătit pentru acest examen și nu au fost subiecte de dificultate mare.
Chiar simplu pentru cât am învățat și așa am învățat destul de mult și a fost neașteptat de simplu.

Iar așteptările din partea acestora sunt destul de mari.

Opt, nouă. A mers ok. Și la restul mate și fizică, doamne ajută să fie ceva ok. La fizică sunt pregătit, la mate mai merge un pic, dar no, să vedem ce o fi.
Am așteptări la 9 - 9.50, bineînțeles. 
 La un 8.50 peste, a fost destul de simplu.

Pentru a promova la Bacalaureat 2019, un candidat trebuie să susţină toate probele, să fie notat cu minimum nota 5 la fiecare dintre ele, iar media generală la probele scrise să fie cel puțin 6. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Însă, până atunci tinerii se vor pregăti pentru data de 3 iulie, când va avea loc proba obligatorie a profilului. Și pentru ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării care este programată joi, 4 iulie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook