Peste 1.400 de cazuri de gripă, doar în București



Peste 1.400 de cazuri de gripă, în Capitală! Potrivit primarului general, Gabriela Firea, în București au fost raportate, de la cabinetele școlare, 1.404 cazuri de gripă. Aceasta a subliniat, din nou, că Primăria Capitalei și primarii de sector nu pot închide școlile, deoarece decizia o ia Ministerul Sănătății, pe baza informatiilor de la DSP, în colaborare cu Ministerul Educației. Firea a mai spus că deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie. Medicii ne-au explicat la ce simptome trebuie să fim atenţi.

SIMONA MOLDOVEANU, medic primar ORL
"În momentul în care copiii încep să facă febră, trebuie să urmărim, dacă febra este mare de 39, 40 cu durere mare de cap. În rest, seamănă destul de bine cu răcelile obișnuite, infecțiile respiratorii acute pe care le fac micuții în sezonul rece la noi în țară. Somnolență, își pierd pofta de mâncare, vor să doarmă tot timpul, acuză dureri de oase, de mușchi, nu sunt ei, își schimbă activitățile de zi cu zi.  Încă un semn care, poate, trece neobservat și nu i se dă importanța cuvenită, întotdeauna când faci o răceală obișnuită, sunt foarte nazonale, este o voce nazonată, deci simptomele sunt foarte pregnante pe nas, la gripă este predominant starea generală proastă."

O soluţie pentru a stopa răspândirea virusului gripal o poate reprezenta masca medicinală. Aceasta se poartă doar o singură dată și se aruncă în momentul în care devine umedă.

TORA APETRII, reporter
"În plin sezon de gripă, masca chirurgicală este cea mai la îndemână metodă de apărare împotriva răspândirii gripei sau altor virusuri și bacterii care se transmit la fel. Pentru o eficiență cât mai mare, medicii ne spun că masca se pune cu partea colorată în exterior."

Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie” a început o amplă campanie, adresată părinților din Sectorul 6, ce are drept scop răspândirea virusului gripal. Astfel, copiii cu domiciliul în sectorul 6 pot beneficia de control medical gratuit până pe șapte februarie. Pentru a preveni îmbolnăvirea cu gripă, specialiștii recomandă igiena strictă a mâinilor, evitarea contactului cu persoane bolnave și evitarea locurilor aglomerate.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook