Petiţie pentru Ansamblul CrişanaPetiție online, pentru salvarea Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, din județul Bihor! Asociația Ansamblurilor, Orchestrelor și Grupurilor Folclorice Profesioniste din România a lansat o petiție, în mediul virtual, prin care solicită Consiliului Judeţean Bihor să nu desfiinţeze Ansamblul Artistic Profesionist Crişana. Reacția vine după ce, la începutul lunii august, consilierii județeni au adoptat decizia ca ansamblul aflat în subordinea Teatrului Regina Maria din Oradea să fie desființat.

prin telefon: LEONTIN CIUCUR, director, Ansamblul Artistic Profesionist Crișana

„S-a luat această decizie în cadrul Consiliului Județean Bihor, într-o ședință de consiliu. Majoritatea artiștilor consideră că a fost luată cu forțarea legii, considerând că ar fi fost necesare două treimi din voturile consilierilor și a fost adoptată hotărârea aceasta cu 50% plus unu. Au acționat în instanță, majoritatea membrilor ansamblului.”

Autoritățile locale au anunțat că după desființarea Ansamblului Crișana, va fi înființat un altul, "Ţara Crişurilor", cu un număr de posturi similare, dar cu contracte de muncă pe perioadă determinată, care ar urma să fie în subordinea Centrului de Cultură al județului Bihor. Se pare, însă, că nici acesta nu va mai fi înființat, întrucât nu a fost întrunită majoritatea de două treimi de voturi, necesară pentru adoptare. Ansamblul Crișana reunește interpreți de renume, precum Leontin Ciucur, Cornel Borza, Simona Costin sau Otilia Haragoş, precum şi o orchestră şi dansatori, toți aflându-se, acum, în proces de desfacere a contractelor de muncă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook