Pictură cu sufletExpoziție de excepție la Cercul Militar Național din Capitală! Iubitorii de artă pot admira picturi realizate de Dragoș Iosif Zipfl. Sub un titlu simplu, "Pictura", sunt reunite peisaje, portrete, compoziții cu personaje și picturi religioase și florale. Operele sunt realizate cu o deosebită măiestrie în ulei pe pânză.

DRAGOȘ IOSIF ZIPFL, pictor

”Eu am fost o viață întreagă arhitect și la un moment dat am pus T-ul în cui și am încetat activitatea de arhitectură și m-am dedicat plenar picturii. Și toată experiența artistică pe care am acumulat-o în timp, am descărcat-o în pictură. Ceea ce doresc eu să transpară din lucrările mele este un anume dinamism, o anumită încărcătură, o tensiune. Lucrările mele au personaje care sunt în situații dinamice. Ele aleargă, sar în apă, cântă, dansează și în felul acesta este o vibrație care este a mea de fapt și pe care vreau să o transmit prin ele.”

Artistul spune că pasiunea pentru pictură a apărut încă din copilărie.

DRAGOȘ IOSIF ZIPFL, pictor

”În școlile în care am fost eram cel mai iute la fugă și cel mai bun la desen.
– Care sunt lucrările cele mai dragi sufletului dumneavoastră? – Cred că cele mai dragi și serioase, în care nu-mi permit aluzii sau ironii sau autoironii, sunt aceste trei lucrări religioase.”

”Lucrările mi se par excepționale. Am venit special pentru a vedea expoziția asta. Au multă originalitate, sunt lucrate cu multă măiestrie, deci le consider foarte valoroase.”

”Este una dintre cele mai bune expoziții deschise în ultimii ani. E o bucurie, o revelație, poate și faptul că în timpul pandemiei am stat prea mult închis prin casă și acum ne-am întâlnit cu arta, dar abordarea matură, diversitatea, un univers nou pe care îl descoperă aici este cu totul și cu totul rară. O cromatică excepțională, cu mult rafinament în jocul culorii, și se vede un om care a picurat mult suflet în ceea ce a făcut.”

Expoziția pictorului Dragoș Iosif Zipfl poate fi vizitată până pe 17 octombrie, de luni până duminică, între orele 11:00 și 19:00.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook